Tokio Hotel – Humanoid

tokiohotel_humanoidJawel, de clowntjes van Tokio Hotel hebben weer een nieuwe plaat in elkaar gezet. Ik zal het opbiechten: het vorige album, Scream, vond ik best te pruimen voor een band van dit kaliber. De nieuwe plaat echter vind ik niet te pruimen. Humanoid is nu al de terechte winnaar van “Draak van een plaat 2009”. Lees snel verder waarom!

Ten eerste valt gelijk de lelijke cover van het album op. In het vorige decennium zag je dit soort ‘art’ vaak op Thunderdome flyers en was het hip om grafische 3dbeelden te gebruiken. Anno 2009 is dat lame, net als de monotone sound die over het complete album hangt, maar liefst twaalf nummers lang.

Dat Kanye West de autotune nieuw leven inblies met 808s & Heartbreak is niet zo erg, dat rockbandjes à la Tokio Hotel dit nu over gaan nemen is betreurenswaardig. De band heeft het imago in de leeftijdscategorie boven de vijftien al niet mee en dit wekt wel een erg hoog Toy Box of Aqua gehalte op. Als je als volwassene kinderliedjes wil maken en er uit wil zien als een stripfiguur, pak het dan aan als K3.

‘Automatic’, de eerste single van de plaat, zal ongetwijfeld weer een revival van de Tokio Hotel-hype betekenen. Wellicht dat het Goffertpark weer vol kinderen ligt als de synthpunkers ons land bezoeken. Humanoid betekent iets als ‘mensachtig’, ik vind het meer kinderachtig. En kinderachtig krijgt een kinderachtige recensie.

Score: ★½☆☆☆