Laura Jansen – Bells

Elk zelfrespecterend muziekliefhebber kent d?r zo langzamerhand wel: Laura Jansen. De sing-songwriter was te zien in o.a. De Wereld Draait Door en werd hier voorgesteld als nieuw talent door Marco Borsato componist- John Ewbank. Onlangs verkocht ze de Melkweg, Tivoli, Effenaar, Paard van Troje , Rotown en Oosterpoort uit, in een tour van zeven dagen. De conclusie is snel gemaakt dat er iets goed zit in de muziek.

Laura studeerde in Rotterdam aan het conservatorium, na de studie verhuisde ze naar Amerika waar ze nog een muzikale studie volgde in Bosten. Omdat Laura ook geen cowboy is en geen country bloed in haar Nederlandse aderen heeft stromen, verhuisde ze naar L.A. (Los Angles). Waar menig sing- songwriter huisvest.

De mierzoete piano liedjes luisteren makkelijk weg, single ‘Single Girls’ is het groote bewijs hiervan. Maar er is plaats voor afwisseling op het album Bells, zo wordt er ook een vleugje soul in verwerkt (Wicked World, Soljah). Maar wat echt opvalt zijn de lyrics, die zo geconstrueerd zijn dat het in harmonie is met de melodie en vaak ook lekker rijmt:

‘And don’t be afraid of the big bad wolf
He’s just a sheep underneath those teeth
And don’t be afraid of the wicked witch
She ain’t so bad, she ain’t no bitch’

(‘Wicked World’)

In het voorjaar van 2010 (april) zal Laura een nieuwe tour doen in Nederland. Onder andere Atak, Luxor Live en Paradiso zullen aangedaan worden. Tot dan is Noorderslag de enige mogelijkheid om deze ‘rising star’ te bewonderen. Koop je kaartje snel…

Score: ★★★★☆