MPHO – Pop Art

mphoroarEerder dit jaar wist MPHO (Mmm-poh) zichzelf al in de schijnwerpers te krijgen door een gratis mixtape te verspreiden samen met DJ Beware. Een aantal van dezelfde nummers werden opgepoetst, andere waren geschrapt, een aantal werden toegevoegd en Pop Art is geboren. Momenteel doet ze in thuisland een uitgebreide tour met The Noisettes en Little Comets en ook Nederland staat op het schema van de debutant, dit tijdens London Calling.

Om nog wat extra water op het vuur te gooien, is haar debuut geproduceerd door Switch (MIA, Santogold), Future Cut (Dizzee Rascal, Kate Nash, Lily Allen) Rick Nowels (Belinda Carlisle, Andre 3000, Dido) en Rob Davis (Kylie). Het blijkt dat een team met hippe artiesten aan de zangeres heeft lopen sleutelen en het resultaat konden we reeds horen in “Box N Locks”. Haar eerste single, waar we naast een sample van “Echo Beach” (Martha and the Muffins) vooral erg poppy muziek horen.

SeSothoZe, zo werd ze door haar ouders genoemd, komt officieel uit Zuid-Afrika, maar woont momenteel in het hippe Londen. Met haar elf nummers heeft ze vooral een straight-up pop record gemaakt, die met vlagen erg dansbaar is. Hiernaast mogen de rustigere nummers als “Man Who Got Away”, “Last Supper” en “I Was Once You” er ook zeker zijn, waarmee de plaat netjes wordt afgesloten.

Helaas komt de genre–defying singer, songwriter en producer MPHO niet over het succes van haar eerste single heen, waardoor het ook tussen deze veertig minuten, de absolute uitschieter is. Hier is het namelijk lekker feesten, waar ze toch gewoon het beste in is. En hopelijk gaat dat ook lukken in Paradiso, want hier is ze veel onbekender dan in Engeland.

Score: ★★★★☆