Broadway Calls – Good Views, Bad News

Broadway CallsGood Views, Bad News betekent goed nieuws voor de meezingliefhebbers. Broadway Calls heeft op hun tweede album heerlijke refreinen aangedikt met een hoog ‘óh!’ gehalte. Doordat het album zoveel zang bevat lijkt het, mits goed uitgevoerd, voor heerlijke optredens te gaan zorgen. Uiteraard moeten we nog even wachten op de optredens. Over het album kan ik gelukkig al meer zeggen.

Broadway Calls is een punkrockband die melodische nummers speelt, heerlijke meezing nummers wel te verstaan. Het eerste nummer van dit album ‘Midnight Hour’, knalt heerlijk uit mijn speakers, en zelfs ik voel me geneigd om op een stil stukje fietspad op weg naar huis lekker mee te schreeuwen. “Like a river that dried up we’re losing time, a great leader shot down before it’s prime…”, de tekst heb ik nog niet helemaal begrepen. Zeker niet met het vervolg daarop :“We’re stuck in the midnight hour.” Maar het klinkt in ieder geval lekker.

Op de wijze lijkt het hele album opgebouwd te zijn: de tekst is niet belangrijk als je maar mee kunt zingen/schreeuwen en het vooral lekker klinkt. Dat hebben de mannen ook zeker bereikt met dit album. Een race van refrein naar refrein en van “óh!” naar “óh!”.

Helaas, dat gaat vervelen en daarom heb ik de neiging om mijn MP3 te pakken en een ander album aan te zetten, een album met meer inhoud. Misschien dat ik de cd in een vlaag aan zal zetten, maar na twee nummers wissel ik dan gauw weer terug. Ondanks dat, ben ik benieuwd hoe de mannen live spelen.

Score: ★★½☆☆