Every Time I Die – New Junk Aesthetic

Strakke metalcore met southern rock invloeden. Niemand serveert het zo vingerlikkend als Every Time I Die. Na het nieuwe hoofdgerecht New Junk Aesthetic krijg je- wanneer je genoeg geld neertelt, als toetje nog een lekkere onzin dvd al a Every Time I Die op je bord plus twee bonusnummers op de cd. Smullen tot de laatste restjes dus.

De op tempo gepresenteerde nummers boeten geen moment in aan energie. Vanaf opener ‘Roman Holiday’ tot ‘The Sweet Life’ gaan de mannen nergens langzamer. Ze geen enkel wat harder op sommige punten. Het nummer ‘For The Record’ smaakt net wat rauwer en minder doorbakken dan de rest van de plaat en is hiermee een van de opvallendere nummers. Ook ‘Who Invented The Russian Soldier’ klinkt, zoals de titel al doet vermoeden, agressief en primitief.

Het maakt niet uit bij welk nummer je New Junk Aesthetic komt binnenvallen. Elk nummer klinkt lekker, heeft een fijne groove en is heerlijk afgemixed. Enig minpunt aan dit album is dat de echte parano?de muzikale stukken die we gewend van zijn Gutter Phenomenon ontbreken. De afwisseling in de nummers vult dit gat voldoende op en laat je eigenlijk niet eens denken aan dit gemis.

Wanneer je nog zin hebt in een extra gang kun je de Deluxe Edition aanschaffen. Voor je krijg je dan de cd New Junk Aesthetic met twee bonusnummers ‘Buffalo 666’ en ‘Goddam Kids These Days’. Twee nummers die gewoon op het album hadden moeten staan qua energie en sound. Het laatste restje is een dvd over het leven van de mannen voor/tijdens/na de opnamen van dit album. Leuk voor erbij, geen must zoals de twee bonusnummers.

Door de wat overbodige dvd, het invoeren van bonusnummers die honderd procent aansluiten bij de rest van de cd geen vijf sterren. De heren moet het doen met vierenhalve ster. Altijd nog meer dan labelgenoten The Blackout met hun nieuwe cd.

Score: ★★★★½