Iceland Airwaves 2009 – #4

icelandairwavesVandaag is voor ons de laatste dag van het Iceland Airwaves festival, gezien we morgen vroeg weer terug naar Nederland vliegen. Vandaag gaan we op excursie naar de Blue Lagoon, een geothermisch bad omringd door een lavaveld dicht bij Grindavík.

De omgeving bij de Blue LagoonDe omgeving bij de Blue Lagoon

Als we Reykjavik uitrijden met de bus begeven we ons al snel op een weg die op de maan lijkt aangelegd. Na een klein uurtje is de hete stoom van de Blue Lagoon al zichtbaar tussen de heuveltjes. Via een lange slingerweg naderen we eindelijk onze bestemming en kunnen we in de rij staan om binnen te komen. Zodra je de deur naar buiten open doet zie je mensen gehaast doorlopen naar het water, want in je zwembroek is het ijskoud buiten.
Blue LagoonBlue Lagoon

Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bestaat voor meer dan 2% uit zout. Langs de kant van het bad staan emmers met een reinigende crème, dus er lopen veel witte gezichten langs. In het midden van het bad kan je zwemmen en het is heerlijk om dit te doen terwijl je omringd bent met stomend heet water. Iedereen wacht natuurlijk op Margeir, de dj die het publiek in het rechter gedeelte van het bad warm gaat houden. De bar en draaitafel staan al klaar en al snel verplaatsen de meeste mensen zich naar dit deel van het bad.
Drukte bij MargeirDrukte bij Margeir

De dj doet al snel handschoenen aan en draait een relaxte mix van minimal en techno. Van de bar wordt door de aanwezigen flink gebruik gemaakt en voor zover mogelijk probeert iedereen lekker te dansen, of gewoon te relaxen op de beats. Het is een heel bizar gevoel wat ontstaat als je hierbij bent en het is dan ook moeilijk om uit te drukken hoe geweldig de sfeer is. Dit is iets wat iedereen een keer zou moeten meemaken.

Overzicht van het rechter deel van het badOverzicht van het rechter deel van het bad

Gezien we helemaal gerimpeld zijn door het warme water en al bijna twee uur hebben liggen te dobberen lijkt het ons een mooi moment het festival af te sluiten. Na een rozige busrit besluiten we ‘s avonds lekker vroeg te gaan slapen en de muziek te laten voor wat het is. Om vier uur ‘s ochtends gaat de wekker om terug te reizen van één van de meest aparte festivals van de wereld. Voor mensen die van cultuur, natuur en muziek houden zou het Iceland Airwaves festival verplichte kost moeten zijn. Tot volgend jaar!