Sub Focus – Sub Focus

Net als je denkt dat drum’n’bass op z’n gat lijkt te liggen komt eindelijk het langverwachte album van Sub Focus uit. De plaat staat vol met bekend en onbekend materiaal van de producer en is waarschijnlijk de beste d’n’b schijf in jaren. Deze week komt de dj langs in Paradiso tijdens Amsterdam Dance Event om Sub Focus te promoten, wees daarbij!

‘The Story Begins’, zo luidt het eerste nummer. We horen een drum’n’bass beat zoals die ook door Pendulum gebruikt wordt en vaak goed werkt als floorfiller. De plaat kent eigenlijk alleen maar bangers, zo ook ‘World Of Hurt’. De vocalen zijn goed ingemengd met de beats en de breaks bouwen steeds weer op naar een climax. Tijdens ‘Last Jungle’ gaat het tempo lekker naar beneden en is het bijna trance wat door de speakers galmt.

‘Rock It’ zou zo van een Daft Punk album kunnen komen met ‘Robot Rock’-achtige bliepjes. Aan variatie geen gebrek, zo is bij ‘Move Higher’ helemaal geen d’n’b beat te horen. Dikke electro met dromerige breaks gaan ongenaakbaar door je hoofd en blijven daar een tijdje zitten. De trein dendert verder met ‘Vapourise’ maar wordt tegen het einde van het album pas echt unstoppable.

Echte d’n’b liefhebbers kunnen ‘Timewarp’ dromen en nieuwe luisteraars zullen gelijk overstag gaan, dit is een anthem voor d’n’b. Je speakers zullen nog net niet uit elkaar knallen en je benen zullen na deze track live aanvoelen als rubber. Ik ben benieuwd hoe het publiek op Sub Focus reageert, maar dat zal wel loslopen gezien zijn huidige tour in het teken staat van het album!

Score: ★★★★★