Amsterdam Dance Event 2009 – Simian Mobile Disco @ Melkweg, Amsterdam

ade_miniDeze eerste dag van Amsterdam Dance Event staat voor ons in het teken van de Melkweg en Trouw. In The Max, de grote zaal van de Melkweg, zal rond kwart voor negen de aftrap gegeven worden van ADE 2009. Bij aanvang staat het dan ook lekker vol en zodra de lichten uitgaan barst er al een groot gejuich los voor één van de vetste electro acts van dit moment.

Eerder bespraken we Temporary Pleasure (recensie) al op ROAR E-Zine, vanavond is het aan het duo van Simian Mobile Disco dit live ten gehore te brengen. Het podium is ingericht met een hoop verschillende lichten, iets wat we bij dancefeesten wel gewend zijn. De veertiende editie van ADE trekt zoals altijd weer veel buitenlanders en verschillende soorten mensen aan. Eigenlijk kan iedereen wel een dj opnoemen waar hij/zij van houdt, zo ook de metalheads die we in de Melkweg zien rondlopen.

Naast ouder werk horen we van Temporary Pleasure onder meer ‘Off The Map (ft. Jamie Lidell)’ en ‘Audacity Of Huge (ft. Chris Keating)’. ‘10000 Horses’, de banger van het album, wordt opgesplitst en tussen de tracks door gebruikt om een bruggetje van het ene naar het andere nummer te slaan. Het middengedeelte van de zaal gaat echt compleet los, terwijl er achterin de zaal lekker gebabbeld wordt onder het genot van veel drankjes. De beats en lichten sluiten naadloos op elkaar aan en alleen dit aanzicht is de moeite al waard om aanwezig te zijn.

De set duurt een ruim uur en het tweetal lijkt onvermoeibaar, toch is het einde niet te voorkomen. Het is wel duidelijk dat Temporary Pleasure niet al te letterlijk genomen moet worden, want aan het publiek te zien kunnen de mensen nog wel een paar uur doorgaan. Gelukkig kunnen we na deze opwarmer de rest van de avond en nacht genieten van een dikke Electronation party in beide zalen. Een groot deel van het publiek blijft dan ook lekker plakken en rent nog net niet door naar de Oude Zaal om aldaar te dansen op beats van Terry Toner, Tiefschwarz en Benny Rodrigues.

Ook in de rest van de hoofdstad zijn nog veel dingen te zien, waaronder klapper Fatboy Slim in Panama. Morgen staat Paradiso op het programma, met veel drum’n’bass van onder meer Pendulum en Chase & Status.