All For Nothing – Solitary

Het Rotterdamse All For Nothing bracht anderhalf jaar geleden hun debuutalbum Can’t Kill What’s Inside uit. Sindsdien is het erg snel met de band gegaan en speelden ze enorm veel shows in zowel Nederlands als het buitenland. Het plotseling drukke schema van de band zorgde er echter ook voor dat bassist en gitarist genoodzaakt waren de band te verlaten. Vervangers werden snel gevonden alleen was het even afwachten of de band nog hetzelfde zou klinken. Na het beluisteren van Solitary kan ik alle fans geruststellen, All For Nothing klinkt nog even goed als voorheen.

Voor de mensen die nog niet bekend met de band zijn, All For Nothing speelt snelle, melodieuze hardcore die te vergelijken is met bands als Bane en Comback Kid. Hetgeen wat de band zo uniek maakt is dat er inplaats van een stoere man een vrouw de vocalen doet. De schreeuwerige vocalen van zangeres Cindy passen perfect bij de band alleen mis ik nog wat variatie in haar stem. Op het nummer ‘Shape Tomorrow’ wordt ze nog even bijgestaan door Michiel Walrave, zanger van onder andere Nothing Done, maar ook dat kan niet voorkomen dat de zang na een tijd wat monotoon gaat klinken.

De nummers op de plaat klinken stuk voor stuk erg goed. Maar ook weet eigenlijk geen één zich echt te onderscheiden, waar dit op het debuut nog wel het geval was. Of dit plus- of een minpunt is laat ik maar even in het midden. Feit is wel dat deze cd gewoon erg cool is geworden en dat ik er vertrouwen in heb dat deze band kan uitgroeien tot één van de grotere hardcore namen in Nederland en ook buiten ons land een voet tussen de deur kan krijgen.

Score: ★★★★☆ Tekst door Nick Harms