LA Ink – Seizoen 1

“It’s Hollywood babe, and we’re open for business.” Tatoe?erder Katherine von Drachenberg is ontslagen bij haar vorige werkgever en besluit om het zelf helemaal te gaan maken. Ze is weggestuurd omdat ze veel klanten annuleerde omdat ze geen “Japanese stuff” wilde tekenen – en portretten meer haar specialiteit zijn. Ze gaat van Florida naar Los Angeles en begint hier een nieuw leven en een eigen shop. Een leuke locatie is snel gevonden en wat er sowieso moet komen? Een skateramp, gouden banken en een stripperspaal. Haar goede vriend en free-hand artist Corry Miller wordt aangetrokken en samen met nog drie pittige meiden en de boel kan beginnen.
Het eerste seizoen van LA Ink duurt 545 minuten en begint letterlijk met tatoe?ren in de huiskamers van klanten, maar eindigt gelukkig heel anders. Het blijkt dat Kat von D goed weet wat ze wilt. Aan het einde van het eerste seizoen heeft ze een goede en betrouwbare crew aangetrokken en een lekker draaiende show opgestart.

Opvallend is dat de serie is uitgezonden door Discovery Channel. Dit is een Amerikaanse televisienetwerk dat populair-wetenschappelijke programma’s uitzendt. Het documentaire randje is bij LA Ink misschien minder duidelijk dan bij andere programma’s, maar het is er zeker. Zo bevat de serie erg veel achtergrond verhalen van de werknemers en klanten. Deze serieuze kant wordt echter genoeg genuanceerd door de tattoo crew, zo gaat het uiteindelijk ook over het nemen van borstvergrotingen en nieuwe kleren kopen.

Naast de dertien afleveringen, die een echte fan reeds gezien zal hebben, bevat de uitgave ook een schijfje met veel extra’s. Dit met een interview, Kat’s beste tatoeages en een photo gallery. Ook bevat het een grote terugblik naar haar tijd uit Miami Ink, waar ze een aantal jaren jonger en onzekerder is, maar even getalenteerd. Dit is een perfect overzicht van de beginperiode van de meest succesvolle tatoe?erder van deze eeuw.

Score: ★★★★☆

1 Comment

  • Kat is heet en zij hebben heel wat zoete auto’s het een zieke show is. Ik houd Miami ook van inkt. Ik wens dit zij mensen in gevangenis tatoe???rde die bost classificaties haha zou kunnen. Maar zij inkt sommige koele mensen. Cali is een aardige plaats I liefde het nooit maar te maken geld. Met termiator aangezien Regeringen hoe La kan inkten tot slecht verkeerd gaan inktte zij niet Regering. Van de controle het huis PanterAs uit dvds zijn zij een rel.

Comments are closed.