Amsterdam Dance Event 2009 – SUB:STANCE vs. Sonic Warfare @ Melkweg, Amsterdam

ade_miniOok vanavond kiezen we weer voor de Melkweg. Het poppodium biedt onderdak aan het Duitse SUB:STANCE en het eigen Sonic Warfare, wat betekent dat we de komende uren veel dubstep met een beetje mainstream tintje zullen horen. Terwijl er op The Max boven de deur groot “UITVERKOCHT” prijkt kunnen de bezoekers van de Oude Zaal naar hartelust een kaartje kopen.

We komen binnen als Juha bezig is aan het laatste deel van z’n set. Hem kennen we natuurlijk van Viral Radio, dus het zal wel wennen zijn voor hem in de Melkweg te draaien. Het publiek is zichtbaar aan het genieten van de toch enigszins verrassende tracks en het maakt blijkbaar ook niet uit dat de dj’s vanavond op de grond staan te draaien (weg podium!).

Na een drankje in het café, dat overigens prima dienst doet als rookruimte, is het tijd voor Boxcutter. Rondom de zaal zijn lichten gehangen die van kleur veranderen en zorgen voor een extra dimensie. Jamie heeft er blijkbaar niet echt zin in want we horen een matte set voorbijkomen. Het publiek lijkt er echter niet om te malen en danst of deint vrolijk verder.

Natuurlijk wachten we allemaal op Jamie Vex’d. Eerder dit jaar stond de dj in Ekko en gaf daar een prima set weg. Al snel blijkt dat de set van vanavond ook een genot voor het oor is. Lekkere dubstep deuntjes met een tintje Aphex Twin zorgen voor het hoogtepunt van de avond. De voeten van de aanwezigen lijken onvermoeibaar en menigeen staat dan ook met z’n ogen dicht in extase te dansen.

Voor ons is het wel weer mooi geweest en we duiken snel richting bed, waar we kunnen genieten van een uurtje extra slaap!