Black Stone Cherry + The Parlor Mob @ Melkweg, Amsterdam

blackstonecherryroarDe Amerikaanse rockers van Black Stone Cherry en The Parlor Mob staan in Amsterdam. Beiden getekend door het legendarische Roadrunner Records en beiden gekenmerkt door harde gitaren. Het tweetal flirt met de ouderwetse rockscene, zo wordt Black Stone Cherry vaak vergeleken met Lynyrd Skynyrd, The Black Crowes en Led Zeppelin.


De afspraak was dat The Parlor Mob al in augustus naar Nederland zou komen voor Lowlands. Helaas ging dat destijds niet door en staan ze momenteel met drie optreden alsnog in ons land. Vandaag is de laatste dag als support van Black Stone Cherry, een kleine tegenvaller voor band en publiek, want in dertig minuten is het moeilijk presteren voor het vijftal. Ze hadden het kunnen vullen met slechts twee nummers, maar ze houden zich redelijk gedeisd en de jamsessies blijven vrijwel uit. Hierdoor geeft de groep zich iets minder dan gehoopt. Hoewel sommige leden overduidelijk dronken en/of stoned zijn, blijft het allemaal erg voorzichtig. De gehele setlist bestaat uit And You Were a Crow en hoewel dit debuut pas net in Nederland is uitgebracht, kent vrijwel iedereen de tekst.

Echt enthousiasme en een spetterende rockshow zien we pas bij de headliner. Black Stone Cherry ruikt en ademt rock ‘n roll. In de voorste rijen worden de shirts uitgetrokken en gaan de haren los. Het is springen, schreeuwen, headbangen en met de vingers in de lucht. De Amerikanen weten een erg energieke show neer te zetten en blijkbaar wordt het publiek hierdoor be?nvloed. Of het oude of nieuwe nummers zijn, een lange drumsolo, een cover (Lynyrd Skynyrd e.a.) of het akoestische ‘Peace Is Free’. De heren weten duidelijk hoe je het publiek kunt vermaken en vertellen ons drie regels te hebben: zet al je zorgen opzij, wees geen moment stil en alle vrouwen… shake your ass.

Grote festivals als Graspop Metal Meeting, W?ldrock, Download, Rock Am Ring en een grote tour in Duitsland met Mot?rhead en Thin Lizzy, maar vandaag ook als headliner in ons eigen Amsterdam. Een band als Black Stone Cherry is een prachtige festivalband met veel zon en bier, maar ook in een zaal kunnen ze makkelijk staande houden.Dat hebben ze vandaag meer dan duidelijk gemaakt.