La Roux – La Roux

Hoewel inmiddels bijna één derde van het schijfje al uitgebracht is als single kunnen we het debuutalbum van La Roux niet negeren. Het electroduo uit het Verenigd Koninkrijk maakt aanstekelijke popdeuntjes, maar of dat zo goed uitpakt is de vraag.

De plaat begint gelijk met het beste nummer, namelijk ‘In For The Kill’. Skream maakte daar een hele fijne dubstep mix van en ook op Loveland hoorden we een aantal dj’s de track ten gehore brengen. Hoewel de indruk wordt gewekt dat we een hoop dromerige melodie?n tegemoet gaan blijkt niets minder waar. Zangeres Elly Jackson heeft blijkbaar veel naar Peaches geluisterd en probeert met ‘Tigerlily’ op een tenenkrommende manier haar stijl te evenaren. De dromerige melodie?n zijn vanaf nu ook verleden tijd.

Dan volgen ‘Quicksand’ en ‘Bulletproof’, die op een aantal moment sterk op elkaar lijk en beide als single zijn uitgebracht. De standaard popliedjes blijven maar komen en ook ‘I’m Not Your Toy’ kan niets aan de sleur die ontstaat veranderen. Ik krijg het idee dat ik naar een slechte medley van wat simpele pop van de afgelopen twee decennia zit te luisteren, waarin Madonna een grote invloed heeft gehad.

La Roux weet met het debuut niet te overtuigen. Het tweetal had beter de eerste vier tracks als EP uit kunnen geven en verder gaan werken aan meer materiaal als deze nummers. Nu is de lol er snel af en vraag ik me af of dit genoeg is om een tijdje op te teren.

Score: ★★½☆☆