Lay Low – Farewell Good Night’s Sleep

Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir luidt de volledige naam van Lay Low. De in Engeland geboren maar officieel IJslandse artieste heeft al langere tijd haar album Farewell Good Night’s Sleep in de IJslandse winkels liggen. Maar nu komt haar album eindelijk over de grenzen. Voor mij hoog tijd om wat van dit IJslandse talent te proeven.

Lay Low maakt vooral droevige nummers. Geen vrolijke melodietjes maar een rustige stem die over de zachte en langzame gitaarklanken heen zingt. ‘By And By‘ wijkt van dit concept af door een iets vlotter ritme en een vrolijkere melodie. “I told a lie, and I’m telling lies. All of the time.” Zijn de eerste twee zinnen van dit nummer, daarna volgen zinnen als “I made you cry, and I’ll make you cry with the things I do.” Kortom, net als de andere nummers op dit album heeft ‘By And By’ een ook niet te vrolijke tekst.

Het genre of hokje waar ik dit album in zou plaatsen zit tussen de blues en de country in. De teksten lijken op die van bluesnummers terwijl de muziek soms veel weg heeft van country. Ondanks deze mix, tussen twee muziekstijlen, kan dit album mij niet blijven boeien. Na één of twee nummers heb ik de sfeer geproefd en hoef ik de andere nummers niet meer te beluisteren.

Kortom, één of twee nummers van Lay Low zullen je versteld doen staan over de muziek die ze maakt. Een heel album begint echter al gauw te vervelen en zal na verloop van tijd onder het stof in een donkere hoek van je kast belanden… Totdat je vergeten bent hoe het ook alweer klonk…

Score: ★★½☆☆