Jiggy Djé & Winne @ Melkweg, Amsterdam

Door Jasper Wijker 1 november 2009 Reacties staat uit voor Jiggy Djé & Winne @ Melkweg, Amsterdam

Goed formaat optreden Winne + Jiggy copyDe Melkweg zit goed vol, ondanks dat de deuren nog gesloten zijn. De backstage is gevuld met minimaal veertigpersonen, gezellig. Wanneer de deuren van de Oude Zaal dan eindelijk opengaan stroomt de zaal vol met mensen. De shirts met: ” ‘Zeg : Jeee’ “, zijn in grote mate van de partij, de zaal staat vol met Jiggy Djé fans lijkt het wel. Tussen deze fans zijn onder andere Dio, Sef en Tim Beumers te herkennen. De avond lijkt een ontmoetingsplaats voor hiphopliefhebbend Nederland.

Rond kwart voor tien betreden de mannen van Nation Of Elzi het podium. De Nederlandse jongens hebben hun moedertaal verlaten en verzien hun beats van Engelse teksten. Te merken is dat hun Engelse accent vrijwel geheel verdwenen is. Maar daarnaast is ook te merken dat de zaal niet geheel zit te wachten op deze jongens en zich helemaal gefixeerd hebben op Jiggy en Winne. De zaal staat namelijk stil wat misschien te wijten is aan de eentonige beats en klank van de teksten. Op de uitnodigingen van Nation Of Elzi om wat dingen mee te schreeuwen wordt ook nog eens matig gereageerd. De jongens mogen blij zijn vanavond wat promotie gekregen te hebben, want echte Nation Of Elzi fans waren niet in de zaal te vinden.

elzi

Als na een korte pauze Winne wordt aangekondigd door niemand minder dan Venz lijkt de zaal helemaal opgeladen te zijn. Als de lijn 5 dj de zaal vraagt om de naam af te maken: “W – I – dubbel N.” Klinkt een luidde “E!” uit de zaal. Eindelijk betreed Winne dan het podium en vanaf het eerst moment gaat de zaal van voor naar achter helemaal uit hun dak. Als ‘Geef 8’ uit de boxen knalt begint de zaal te springen en vliegen bekertjes door de lucht. Elk nummer eindigt Winne door de zaal nogmaals te vragen om zijn naam af te maken, dit werkt de hele avond. Sterker nog, hoe langer Winne bezig is hoe harder de fans schreeuwen. GMB was al langer in de zaal aanwezig, maar nu Winne hem het podium op roept lijkt iedereen het te realiseren. Winne en GMB brengen samen hun nummer ‘Wat Ik Wil’ ten gehore, wat luid meegezongen wordt door de gehele zaal. De zaal geniet ervan. “Ik hoef je niets te zeggen, dit gaat verder dan rappen… je bent geen vriend maar een lotgenoot.”, wordt ook gezamenlijk meegezongen door het publiek. Een optreden van Winne lijkt topsport. De fans lijken moe en als Winne het podium verlaat loopt de zaal daarom ook even leeg.

winnebigfront

De zaal blijft leeg als Jiggy aangekondigd wordt door Venz die ook een aantal mensen uit Noah’s Ark specifiek benoemd. Samen met zijn mensen betreed Jiggy het podium. Onder andere Spacekees is van de partij. De eerste nummers die Jiggy ten gehore brengt krijgen de zaal niet zo los als Winne, dit mede omdat de zaal nog aardig leeg blijft. Als ‘Moevuh’ uit de speakers knalt gaat de zaal eindelijk weer los, waar ze de energie vandaan halen is echter de vraag. Van voor naar achter begint de zaal te springen zoals Jiggy, Spacekees en Turk dat op het podium doen. De lyrics worden vrolijk meegezongen door iedereen die ze kent. Spacekees heeft ondertussen zijn shirt uitgedaan en als de beat stopt vraagt hij aan de zaal: “Wie wil neuken vanavond?”, een echte Spacekees opmerking en daarmee is de Ark vertegenwoordigd. De avond is een denderend succes. Alleen de planning loopt in de knoop waardoor de Ark boys uitlopen. Hierdoor was ik zelf genoodzaakt om voordat het doek viel de zaal te verlaten. Het laatste wat ik heb kunnen zien is ‘Superster’ waarvoor Winne het podium opgehaald werd. De zaal gaat nogmaals helemaal los voor Winne… Op een avond die memorabel genoemd mag worden.

Jiggy

Je kunt geen reactie achterlaten.