Kid Harpoon – Once

Door Marcel Kamphuis 1 november 2009 Reacties staat uit voor Kid Harpoon – Once

Poprocker Kid Rock, de rapper Kid Cudi en nu is er dan singer-songwriter Kid Harpoon. Dit is het project van de Engelse Tom Hull, die onlangs zijn eerste album Once heeft uitgebracht. En hoewel zijn vorige mini-releases nog volstonden met leuke experimenten, is het nu een totaal ander pad wat hij bewandelt. De nummers zijn erg radiovriendelijk, zoet en pakkend.

De 27-jarige heeft twaalf nummers uitgebracht die soms heel zomers en vriendelijk klinken, maar waarbij de teksten ook vrij donker kunnen zijn. Na vrolijke Jack Pe?ate-achtige nummers over liefde en vrouwen, zijn er ook genoeg akoestische rustige nummers op de plaat te vinden. Maar zelfs in het vrolijke ‘Back From Beyond’ blijkt uit de tekst dat het niet altijd even goed ging met deze kid. ‘Did you see the way that I was when I was down? All I need is a helping hand. Someone safe to guide my landing back from, beyond.’

De veertig minuten zijn erg vari?rend. Het blijkt dat de muzikant meerdere kanten heeft willen belichten – en hierdoor toch zijn fans een beetje teleurstelt. De Tom Hull met een rustig gitaartje is blijkbaar gedaan en er is een nieuwe kant belicht. Iets minder folky en nu vooral erg poppy.

Opvallend is dat het het titelnummer, met gebruik van een piano en strijkers, erg ver van de overige nummers staat. Het nummer is tevens de gevoeligste van de plaat. De zanger zingt over dat het ‘Eens’ zo mooi was met zijn liefde, maar het er nu niet meer is. Het blijkt dat Kid Harpoon een echte charmeur is met zijn mooie liedjes, iets wat ongetwijfeld voor veel vrouwelijke fans moet gaan zorgen.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.