Morea @ Klubs Depo, Riga

Door Guido Segers 2 november 2009 Reacties staat uit voor Morea @ Klubs Depo, Riga

Klub Depo is in het underground circuit van Letland, en met name natuurlijk Riga, een van de belangrijkste podia voor beginnende, maar ook gevorderde bands. De vaste metal (of andere stevige muziek) avond is de Morea-avond. Ditmaal met het een en andere aan bands dat sludge, doom of post-metal invloeden heeft. Depo is echt een kelder met daarin twee zaaltjes. Een voor de bands en een andere waar indiedisco gehouden wordt.

Silent Daniel is de eerste band van vanavond. Van het ambient/doom-plaatje dat op de poster staat komt weinig terecht. De band staat tussen het publiek net als een beetje hardcore band en grotendeels klinken ze ook zo. Het geluid doet misschien het meest denken aan een groep als Between the Buried and Me. Mooie opbouwende stukken met dan even heftig knallen. Afsluiten doen de heren met een cover van Letse rockgrootheid Dzelks Vilks, wat toch wat mensen aan het dansen krijgt.

Helaas blijft het publiek een beetje weg vanavond, om de hoek in het historische centrum van Riga is namelijk concurrent Rock ’n Riga pas geopend en trekt veel publiek weg uit het rockhol van de Letse hoofdstad. Het publiek dat er is zwaait wild genoeg met de haren om dit te compenseren. Eveneens bij Diseim, welke hierna spelen. Deze jongens klinken misschien nog wel het meest als een agressieve variant van Norther. Helaas maakt de zanger een wat onge?nteresseerde indruk.

Tussendoor spelen bovengronds in het café, waar men overigens gretig Heineken zit te drinken, twee singer-songwriters. E??elis en Kārlis zijn de namen van deze heren. Hier hangen de toeschouwers lekker achterover op de bank terwijl Kārlis met zijn ondersteuning van een bongospeler wat reclameriedeltjes speelt. Ondertussen is de band XXX alweer begonnen in de kelder. De band heeft genoeg vriendjes meegenomen, helaas vervalt hierdoor het optreden al snel in flauwekul uithalen. De leden wisselen instrumenten uit en kletsen vrolijk met het publiek. Het optreden is dan ook rap afgelopen.

Gelukkig is er toch nog een band om lekker op weg te dromen op het einde. Toria speelt namelijk instrumentale space-rock. Na het toch wat gewelddadig rijtje bands is dat toch een verademing. Als deze heren en dame, zelden zo’n kleine bassiste gezien, klaar zijn sluit vanwege de lage opkomst de tent ook snel. Toch altijd verrassingen op een avondje op stap in deze mooie stad.

Je kunt geen reactie achterlaten.