Bat For Lashes @ Melkweg, Amsterdam

Door Gastschrijver 3 november 2009 Reacties staat uit voor Bat For Lashes @ Melkweg, Amsterdam

Het gaat hard met de dertigjarige zangeres Natasha Khan, alias Bat For Lashes. Eerder dit jaar stond ze nog in de Oude Zaal van de Melkweg, nu een paar maanden later mag ze aantreden in de nieuwe Rabozaal. Beide albums van de zangeres worden loven ontvangen door de pers. Haar debuutplaat Fur And Gold werd direct genomineerd voor een Mercury Prize en zo ook opvolger Two Suns. Ze sleepte de felbgegeerde prijs nog niet binnen, maar heeft alsnog niet te klagen.

Vanaf het moment dat de charmante Khan het podium betreedt belooft het een bijzondere avond te worden. De mysterieuze muziek past precies bij de setting vanavond. Minimaal en donker. De zangeres komt gekleedt in een gewaad het podium op en betovert de Amsterdamse zaal meteen.

De nummers die ze speelt doen weinig voor elkaar onder al blijkt wel dat de nummers van haar laatste album een stukje sterker zijn. Schitterende uitvoeringen van ‘Daniel’ en ‘Glass’ brengen de aanwezigen met gemak in vervoering. Een concert van Khan is meer dan alleen muziek. Dankzij de setting, instrumenten en bijzondere zang leent de avond zich perfect om weg te dromen en een eigengemaakte droom bij de avond te visualiseren. Vooral de nummers van haar debuut Fur and Gold lenen zich hier perfect toe.
De avond krijgt nog iets speciaals mee als Khan meldt dat haar moeder in de zaal zit vanavond. Ook wordt de show opgenomen en is dit optreden later misschien nog wel terug te vinden op een live dvd van de zangeres. Bat For Lashes bewijst vanavond dat ze voorlopig nog niet klaar is. De combinatie van geweldige live zang, die doet denken aan Bjork en Kate Bush in combinatie met haar sfeervolle muziek is er een uit duizenden. Deze dame kan nog wel eens heel groot worden.

Je kunt geen reactie achterlaten.