Converge – Axe To Fall

Door Jeffrey Zweep 3 november 2009 Reacties staat uit voor Converge – Axe To Fall

Het uit Salem, Massachusetts afkomstige Converge is al een aantal jaar een begrip op gebied van het nodige muzikale geweld. Furieus, scherp en ongepolijst is de band een graadmeter voor andere bands in het genre en kan het rekenen op de respect. Uiteraard niet te verwarren met Amerikaanse schoenfabrikantt Converse, want dit viertal produceert heel wat anders als Chuck Taylors

Nee, waar Chuck Taylors vrij standaard schoenen zijn, serveert Converge ons met Axe to Fall andermaal een allesbehalve standaardplaat. Het begin doet bij vlagen wat denken aan hoe Mastodon vroeger was, zeker de eerste vier korte tracks. Worms Will Feed / Rats Will Feast is beduidend langer en vooral ook langzamer als het voorgaande op de plaat. De harmonie?n in de eerste helft van het nummer doen heel in de verte zelfs aan A Silver Mt. Zion denken.

Evenals z’n voorgangers heeft deze plaat weer artwork van zeer hoog niveau. Ook heeft de band de beschikking over een aantal gastoptredens zoals bijvoorbeeld van Steve von Till van Neurosis. Von Till is te horen op Cruel Bloom, een nummer wat erg afwijkt van de andere tracks, stiekem zelfs een welkome verrassing. Het nummer is geen krampachtige poging van Converge om te klinken als Neurosis,

Ander hulp komt onder andere uit de hoek van Cave In, The Red Chord en het voltallige Genghis Tron op afsluiter Wretched World. Maar het zijn de vier mannen van Converge zelf die het meeste indruk maken. Er is geen touw aan vocals van Jacob Bannon vast te knopen en het lijkt alsof de cdspeler het schijfje te snel laat ronddraaien, zo heftig gaat het er aan toe. De plaat moet zelfs nog even groeien, maar we hebben een nieuwe Converge-klassieker in wording.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.