Milkman – 15 Years Of Hell

Door Gastschrijver 4 november 2009 Reacties staat uit voor Milkman – 15 Years Of Hell

Milkman, inmiddels al meer dan vijftien jaar een begrip in de hardcore/punkscene. In 1994 samengekomen als een haat-liefdesliedje tussen de bands S.R.V. en Kutnaam 1001 en vijftien jaar later nog steeds even sterk, snel en vooral hard als het op muziek gaat. Ten ere van dit vijftien jarige bestaan moest natuurlijk een dubbel cd uitkomen, en wel genaamd 15 Years Of Hell. Deze bestaat uit 21 nummers nieuw materiaal en een cd compleet met een live optreden.

De normale cd zelf bestaat uit korte nummers, gemiddeld zo’n anderhalve minuut lang, en dit is ook meer dan genoeg. De power die het uit straalt zorgt ervoor dat er geen ellenlange solo’s of constant herhalende gitaar-riffs nodig zijn, gewoon straight-forward hardcore-punk. Met Nederlandstalige maar ook Engelstalige nummers op de cd geeft het 21 nummer lange album een sfeer impressie zoals geen ander. Een van aandachtspunten op dit album is dat de live cd die er als extra bij zit, bijna beter klinkt dan de cd zelf. Dit hoeft natuurlijk niet perse een minpunt te zijn, maar dat ligt aan de persoon die het luistert.

Over het algeheel een lekker luisterend album als je natuurlijk van het genre houd, anders is het een grote bak herrie. Na de live cd geluisterd te hebben kan ik het me moeilijk voorstellen dat je de mannen niet live wil zien. Top plaatje!

Score: ★★★★☆

Tekst door Lesley Klaverdijk

Je kunt geen reactie achterlaten.