Soap & Skin – Marche Funèbre

Door Marcel Kamphuis 7 november 2009 Reacties staat uit voor Soap & Skin – Marche Funèbre

Een schijfje uitbrengen met drie nummers op herhaling. Of eigenlijk slechts twee, aangezien titelnummer ‘Marche Funèbre’ tweemaal op de release staat. Liefhebbers weten dat Soap & Skin nooit voor opfleurende muziek heeft gestaan. Om de soberheid te onderstrepen, is de EP ditmaal gewoonweg Dodenmars genoemd. Het zet de sfeer wel heel duidelijk neer. De prachtige Anja Plaschg wist met haar debuutplaat veel aandacht te krijgen, maar wat voegt deze re-release hier nog aan toe?

De 19-jarige groeide op op een varkenskwekerij, midden in het koude, donkere en sombere Oostenrijk. De singer-songwriter heeft geen act nodig, want het is pure emotie wat je hoort in haar nummers. Zo ook in het nummer ‘Marche Funèbre’, wat centraal staat op deze release. Het nummer gaat over haar schooltijd. Destijds was ze het zwarte schaap, het lelijke eendje. Met de regel ‘bad weeds grow tall’ is het dan ook zeker een trap na, naar al haar ex-klasgenoten.

Opvallend is dat het nummer ‘Marche Funèbre’ twee versies kent, dit van Dj Koze Marxa en een Yrazor-versie. Nog vreemder is dat het versie een van tien minuten heeft gekregen. Dit doordat het origineel wat gerekt is, maar ook omdat er extra samples zijn toegevoegd. Dit met verzen uit De Bijbel, maar vooral de laatste helft klinkt als een slecht afgestelde radio, veel ruis en onverstaanbaar gepraat. Is dit leuk? Nee.

Ook de Dj Koze Marxa Mix-versie staat erg ver van het origineel. Van het ooit zo prachtige en mooie nummers, is een rustige jazz-versie gemaakt. Het blijkt dat Marche Funèbre het helaas niet haalt bij de hoge kwaliteit van Lovetune for Vacuum. Mensen die niet bekend zijn met Soap & Skin, worden dan ook niet aangeraden om met haar kennis te maken via deze remixen.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.