Efterklang @ Tivoli de Helling, Utrecht

Door Jeffrey Zweep en Willem Schutte 8 november 2009 Reacties staat uit voor Efterklang @ Tivoli de Helling, Utrecht

EfterklangWe hebben er en tijd op moeten wachten, maar eindelijk is het Deense Efterklang weer in Utrecht. Het gezelschap, want om de Denen een ‘band’ te noemen doet ze te kort, deed Into The Great Wide Open aan en kwam onlangs met een nieuwe plaat.

Het is aangenaam vertoeven in de Helling, een half uur voor aanvang van support-act Most Unpleasant Man. De nieuwste plaat, Performing Parades with The Danish National Chamber Orchestra doet het goed bij de merchandisestand en de flessen Becks rinkelen bij de bar. De leden van de support-act lopen nog wat onwennig door de hal en langzaam maar zeker stroom de zaal zelf vol.

Most Unpleasent Man

Het lokale vijfkoppige Most Unpleasant Man weet een aardig deel van het publiek te boeien, maar voor een aantal mensen is de muziek veel te traag. Single ‘Princess’ wordt prima ontvangen, daarna hoor ik echter een paar maal de term ‘loungemuziek’ vallen in het publiek. Voor een groepje een goed excuus om nog maar weer bier te gaan halen en pas op het moment dat de Denen de zaal bevolken weer terugkomen.

Na een voor het gevoel te lange pauze is dit dan eindelijk het geval, Efterklang begint. Met de nieuwe plaat ligt de nadruk van de show op nummers van Parades, welke dan ook zeer goed ontvangen worden. Ook van Tripper wordt het nodige gespeeld met een ietwat langzamere versie van ‘Step Aside’ als hoogtepunt. Vocalist Casper Clausen heeft genoeg contact met het publiek en laat dan ook vaak weten erg blij te zijn om vanavond hier te spelen.

Efterklang (14)

Vaak laat hij ook weten dat het gezelschap behalve tracks van Parades en Tripper, ook tracks van de allernieuwste plaat ten gehore brengt. Deze nog titelloze plaat komt in februari uit en ook de tracks hiervan werden niet bij naam genoemd. Het zevental speelt vrijwel foutloos en weet de gehele inhoud van de Helling te betoveren. Het gezelschap komt zelfs terug voor een toegift, iets wat ze bijna nooit doen. Na afloop was zelfs de grootste metalhead onder indruk van dit zevenkoppige sprookjesgezelschap, iets wat we zeker mogen toedichten aan de kwaliteiten van de Denen.

Je kunt geen reactie achterlaten.