Pitbull Terrorist – C.I.A.

Door Ben van Kempen 8 november 2009 Reacties staat uit voor Pitbull Terrorist – C.I.A.

Gemaskeerd met commando-maskers maakt het uit Finland afgkomstige Pitbull Terrorist een kruising tussen rauwe punk en grindcore. Het is duidelijk waarom deze band een plek inneemt bij het nieuwe extreme label Anstalt Records, waarbij al eerder het album van Milking The Goatmachine was uitgekomen. Met opgewonden razernij en een boze politieke boodschap is C.I.A., ofwel Contraband International Audio, een feit.

Op C.I.A. staan achttien rauwe, korte nummers – de limiet van twee minuten wordt maar eenmaal overschreden – en de conclusie is al snel dat al die nummers eigenlijk op elkaar lijken. Een lage, onverstaanbare semi-grunt, op een laag-gestemde muziek met snelle, korte riffs en drumritmes. Voor de meesten zal de aandacht al snel verzwakken, want de boze boodschap komt totaal niet over. In hoeverre de act oprecht ge?nteresseerd is in een schokkende, terroristische rebellie is onduidelijk, maar titels als ‘Corpocrazy’ en ‘The Shit Of The System’ wijzen op idee?n die met de normale punk veel beter overkomen, aangezien de vocalen totaal onverstaanbaar zijn. Bovendien valt er wel te raden wat er eigenlijk geschreeuwd wordt, en in werkelijkheid zullen er maar weinig wenkbrauwen door opgetrokken worden.

Voor degenen die tot zo ver nog niet eens interesse hebben verloren, en in theorie best ge?nteresseerd zijn in wat Pitbull Terrorist zou aanbieden mist het wel goed uitgevoerd zou zijn geweest, moet er misschien nog worden gewezen op fantasieloze ritmes, doffe dreunen en het gebrek aan een goede structuur. Als daar ook nog mee geleefd kan worden, dan blijft er nog wel wat leuks over. Razernij en energie is er bijvoorbeeld genoeg. Daarbij zijn de rauwe, snerpende geluiden die de korte riffs afbreken best interessant.

Pitbull Terrorist biedt helaas niets nieuws in de wereld van de grindcore, behalve de vage koppeling met punk en een gevoel van maatschappelijke woede. C.I.A., een flauwe woordgrap aangezien het natuurlijk verwijst naar de Amerikaanse inlichtingsdienst, is een plaat die zelfs de meest fanatieke grindcore-fanaat beter kan laten liggen.

Score: ★☆☆☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.