Soul Control – Cycles

Door Willem Schutte 8 november 2009 Reacties staat uit voor Soul Control – Cycles

Sinds 2006 is Soul Control bezig met nineties hardcore, initiaal bedacht als een tijdelijk project. Nooit had de band gedacht aan een langspeler plaat. Dat veranderde allemaal toen Bridge Nine Records in zicht kwam. Bridge Nine dwong de band om Cycles op te nemen en gelukkig deden ze dat. Want anders had deze plaat waarschijnlijk nooit het daglicht gezien en had Soul Control het lot gehad om of na nog een paar 7″Inches te verdwijnen of direct het loodje te leggen.

Maar bovenstaande klopt niet helemaal, ‘Involution’ is eigenlijk de eerste langspeler. Dit komt doordat de band een line-up wisseling heeft gehad en waarschijnlijk afstand wil doen van dit verleden, nergens wordt namelijk verwezen naar het vorige album. Hoe dat ook zit, er wordt nog steeds hardcore gemaakt met een dikke knipoog naar 90ies hardcore, melodieus maar niet zomaar in een hokje te stoppen.

Het klinkt heel fris, de productie, de intensiteit, de manier dat snel en zachte nummers met elkaar afwisselen, het verliest nergens de aandacht. Voornamelijk het nummer ‘End Times’ en het laatste nummer ‘Cycles’ zijn erg sterke nummers.

Soul Control schrijft goede lyrics en stabiele nummers, we kijken uit naar de volgende keer dat deze heren hun kunsten mogen vertonen in Europa. Deze schijf heeft potentie om hoog in de top tien te kunnen belanden van menig hardcore liefhebber.

Score: ★★★★½

Je kunt geen reactie achterlaten.