Bring Me The Horizon – Suicide Season: Cut Up

Ian Watkins (Lostprophets), Sonny Moore (ex-From First to Last), Ben Weinman (Dillinger Escape Plan), Shawn “Clown” Crahan (Slipknot), Travis McCoy (Gym Class Heroes) en ook bands als The Secret Handshake, Utah Saints hielpen mee aan Suicide Season: Cut Up. De heren van Bring Me The Horizon hebben heel wat vrienden afgebeld. Dit om met een remix-versie te komen van hun bestseller. Destijds recenseerde ik het origineel als ‘hard en vernieuwend tot aan de laatste noot’, maar het blijkt nog veel experimenteler te kunnen.
Dat het nog veel vernieuwender kan wordt bewezen met veertien nieuwe nummers. De originele tien worden precies chronologisch gebracht, hierna gevolgd door een paar extra’s. De nummers ‘Football Season Is Over’, ‘Sleep With One Eye Open’, ‘Chelsea Smile’ en ‘Suicide Season’ zijn namelijk door meerdere onder het mes genomen. Blijkbaar hadden ze toch iets te veel vrienden opgebeld? Een vergelijking lijkt hierdoor bijna verplicht. Welke versie pakt beter uit?

Geen enkele versie is beter dan het origineel. Dat is duidelijk. Maar daar gaat het Oliver Sykes en zijn mannen waarschijnlijk ook totaal niet om. Ze hebben vast met veel plezier de vrienden afgebeld en met spanning de muziekbestanden terug in ontvangst genomen. Natuurlijk, er zit wel wat leuks tussen, maar de meerderheid is helaas erg onder de maat. Dat de heren er erg trots op zijn, bewijst dat tijdens het touren ook wat nieuwe versies worden gespeeld.

De heren lieten aan Kerrang! Magazine weten al sinds de zomer bezig te zijn met een opvolger voor Suicide Season. De plannen zijn om in maart 2010 de studio in te duiken met producer Fredrik Nordstr?m. Dat is pas echt goed nieuws, want deze remix-plaat slaat de plank volledig mis.

Score: ★★☆☆☆