R?yksopp @ Melkweg, Amsterdam

Door Ivo van Peursem en Gastschrijver 9 november 2009 Reacties staat uit voor R?yksopp @ Melkweg, Amsterdam

royksoppR?yksopp doet voor de tweede keer dit jaar ons landje aan ter promotie van hun nieuwe album Junior. Vanavond maken ze hun opkomst in een goed gevulde Melkweg waar ze hun welbekende elektronische popnummers aan een gewillig publiek laten horen.

Iets later als gepland komt de Scandinavische band om half tien onder luid gejuich van de menigte het podium op. Voor de Europese tour is ook zangeres Anneli Drecker van de partij, die je ook meerdere malen terug hoort op het nieuwe album. Tijdens deze show verzorgt ze volledig de entertaining met haar meestal gekke dansjes en uitbundige kostuums terwijl Torbj?rn Brundtland en Svein Berge geconcentreerd op de achtergrond blijven.
royksopp-4
Het publiek kan uiteraard genieten van de bekende singles van hun vorige albums zoals ‘Poor Leno’, ‘Eple’ en ‘What Else is There’ welke met groot enthousiasme worden gespeeld en ontvangen. Jammer genoeg kan de band niet de vele gast zangers meebrengen en zijn deze delen ingezongen met een vervormer door de heren zelf, wat aan het eind toch lichtelijk irritant word bevonden. Vooral bij het nummer ‘Remind Me’ is dit zeker een gemis.

Dat ze ook niet vies zijn van een verkleedpartijtje is duidelijk te zien bij ‘The Girl and the Robot’, wanneer Svein Berge verkleed als robot op het podium staat. Anneli Drecker doet hier met volle overtuiging aan mee door tijdens de eerste helft van het optreden een masker te dragen. Tussen de nummers door word het publiek regelmatig bedankt door de band wat in tegenstelling tot sommige artiesten erg gemeend over komt.
royksopp-6
Dat ze veel plezier hebben in het optreden word goed benadrukt door het feit dat ze tot twee keer toe terug komen voor een toegift, hoewel het publiek dit met het luide gejuich ook bijna afdwingt.

Het lijkt alsof de band de allerlaatste energie uit zich perst om tijdens deze laatste nummers alles te geven wat ze in zich hebben. We kunnen met zekerheid zeggen dat we genoten hebben van een spetterende show die we graag snel terug zien!

Je kunt geen reactie achterlaten.