Survivors Zero – CMXCIX

Door Gastschrijver 10 november 2009 Reacties staat uit voor Survivors Zero – CMXCIX

Survivors Zero is een band afkomstig uit Helsinki, Finland. Deze nog best nieuwe en verse death metal band, is opgericht in 2006 en bestaat uit leden en ex-leden van Fintroll, Deathchain, Machine Men en Impaled Nazarene. Na twee aar van repeteren en opnemen was het debuutalbum dan eindelijk klaar om gemixt te worden door niemand minder dan Jonas Kjellgren. Hij stond eerder achter de knoppen bij bijvoorbeeld Sonic Syndicate, Steel Attack en Darzamat.
Het album bestaat uit tien nummers, allemaal tussen de drie á vier minuten. En staat sterk in zijn schoenen met een flinke portie dubbele bass en bijna hardcore-achtige beatdowns en breaks. Wellicht is de zang iets waar in het begin een aan gewend moet worden, maar over het algemeen ben je hier zo doorheen. Het hele album gaat als een speer door en het is bijna moeilijk jezelf in te houden om niet te gaan tikken op de muziek. Een nadeel van dit album is dat de nummer soms te veel op elkaar lijken en het op den duur lijkt of je één lang nummer twintig minuten aan een stuk aan het luisteren bent. Ook aan de solo’s lijkt soms geen einde te komen, dit is natuurlijk leuk als gitaarsolofanaat, maar er mag wellicht iets meer diepgang in zitten.

Het is gewoon een goed album. Niets speciaals erin, en ook geen uitschieters. Het album is vanaf het eerste nummer een strak en ook vooral duister begin naar het einde toe. Voor de Scandinavische metalfans is dit natuurlijk een must have, voor diegene die graag naar metal luisteren is het interessant om eerst een keer te keuren op op sites zoal YouTube – hier staat hun eerste officieuze videoclip, of hun MySpace.

Score: ★★★½☆

Tekst Lesley Klaverdijk

Je kunt geen reactie achterlaten.