013 Agenda

Door Twan Scheffers 11 november 2009 Reacties staat uit voor 013 Agenda

De komende tijd zal ROAR E-Zine ook weer in 013 te Tilburg aanwezig zijn om verslag te doen en foto’s te maken van enkele concerten hier. Daarom bij deze een overzicht van shows waar wij aanwezig zullen zijn. Ben jij er ook bij tijdens deze concerten? Of ga je liever op een andere avond van de muziek genieten in 013? Laat het ons weten door middel van een berichtje.

Alice In Chains, donderdag 19 november

Voor het eerst in 013 staat binnenkort wederom een grootheid: Alice In Chains komt het dak eraf grungen! Na hun succesalbum Dirt zijn de mannen uit geen enkel toplijstje meer weg te denken. Vanavond komen ze, zij het zonder ex-zanger en oprichter van de band Layne Staley, niet alleen nummers van deze plaat ten gehore brengen. Op 29 september releasen de mannen namelijk voor het eerst in tien jaar weer een studioalbum, genaamd Black Gives Way To Blue.

Wil jij getuige zijn van dit nu al legendarische optreden? Voor ?30,- ben jij er ook bij.

De Staat, vrijdag 4 december

Wanneer je de bandnaam De Staat dit jaar niet hebt gehoord, dan heb je echt op je luie krent gelegen of onder een gigantisch gebergte geleefd. Torre Florim is de frontman en brein achter deze formatie, die ook op het punt staat om in het buitenland door te breken. Maar voordat de pijlen worden gericht op Amerika gaan ze nog één keer langs alle grotere Nederlandse poppodia. Zo komen ze dus ook in de 013.

Met je CJP pas betaal je 11,- euro’s, zonder betaal je euro 1,50 meer.

The Mars Volta, maandag 7 december

Twee jaar na de compleet uitverkochte show in Tilburg, komen de virtuosen van The Mars Volta wederom de Dommelsch Zaal van de 013 verpletteren met hun extreem wilde liveshow. De mannen, die als pioniers binnen het progressieve rockgenre worden gerekend, kunnen jou als toeschouwer meer dan enig andere band een wilde, energieke avond beloven. Omar Rodriguez-Lopez en Cedric Bixler-Zavala (beiden ex-At The Drive-In) en hun mannen staan een paar maanden na Rock Werchter in Belgi? en Paradiso opnieuw in Nederland.

Voor ?28,50 ben jij 7 december in elk geval verzekerd van een wilde avond. Maar wacht niet te lang, de kans dat de kaartjes uitverkopen is heel groot!

Paramore, dinsdag 8 december

Ondanks enkele strubbelingen binnen de band bracht Paramore kort geleden hun nieuwe album Brand New Eyes uit ( zie hier de recensie ). Opnieuw speelt de band hit na hit en zij zullen deze ongetwijfeld op 8 december in 013 uit gaan voeren. In het voorprogramma komt het misschien wel net zo leuke You Me At Six mee.

Dit concert is helaas al uitverkocht.

Strike Anywhere, woensdag 9 december

De punkers van Strike Anywhere zijn terug, en hoe. De nieuwe cd viel al in de smaak en ook live weten de heren het altijd waar te maken. Bijgestaan door Dead To Me belooft dit een avond vol passie en energie te worden. De Kleine Zaal zal dan ook helemaal los gaan, dat is bij deze voorspelt.

Een punkprijsje van 10,- euro voor deze twee bands. Koopje!

Sonata Artica, woensdag 9 december

Op dezelfde dag als Strike Anywhere is er nog meer te doen in de 013. In de Dommelsch Zaal staan de langharige mannen van Sonata Artica met hun haartjes te zwiepen. Is het niet dé dan is het wel één van dé beste en bekendste powermetalbands ter wereld. Met als special guest Delain en Winterborn belooft het al aardig warm te zijn wanneer Sonata Artica het podium gaat betreden.

Een metalprijs van euro 25,- is behoorlijk wat, maar dan heb je wel iets.

Simple Minds, donderdag 17 december

Wat! Staan de Simple Minds in de 013? Damn, lekker bezig daar. Na Slayer is ook dit een band die eigenlijk te groot is voor de 013. Wij hopen dat jij erbij bent en wij hopen dat wij er ook bij zijn om wat foto’s te maken. 40 miljoen verkochte platen, hit na hit en een overdonderende podiumprestatie. Vul dit lijstje maar aan met jouw reden om naar de Simple Minds te gaan. Want het stukje om niet te gaan zal behoorlijk blanco blijven.

Tast in je buidel en vind euro 47,50, want hier moet je bij zijn.

Christmas Metal Symphony, zondag 20 december

De tweede editie van de Christmas Metal Symphony belooft weer een van de betere manieren te worden om de kerstdagen te vieren als liefhebber van metal. Verschillende bekende zangers werken mee aan het project, wat vorig jaar voor het eerst plaats vond, georganiseerd door de toetsenist van het inmiddels uiteengevallen After Forever. Stuk voor stuk komen de zangers het podium op om met een band en een ondersteunend orkest nummers uit hun eigen repertoire en belangrijke metalklassiekers ten gehore te brengen. Kortom, als er iets is om het bloed warm te houden in de laatste koude dagen van 2009, is dit het.

Exclusief servicekosten is het 32,50 om naar binnen te komen, wat eigenlijk geen geld is voor de show die dit belooft te gaan worden.

Je kunt geen reactie achterlaten.