Gothic & Fantasy Beurs 2009, zondag 8 november

Door Anne Bergshoeff 11 november 2009 Reacties staat uit voor Gothic & Fantasy Beurs 2009, zondag 8 november

gothicOp zaterdag 7 en 8 november vond de gothic & fantasy beurs plaats in Expo Rijswijk. Op zaterdag was het programma Fling en A New Dawn. Op zondag waren dat Omnia en Galanor. Op de zondag stond er echter nog meer extra’s op het programma.

Zo was er een modeshow in de ochtend. Diverse modellen van de webwinkel “Attitude Holland” waren te zien op het grote podium. Voor de winkel slechts promotie van de nieuwe collectie, voor het publiek een leuke show. Gothic meisjes en emo jongens paradeerden in jurkjes en baggy jeans over het podium.

gothicfantasyrijswijk2 - 1

De markt was wederom gezellig, en op deze zondagochtend en middag extra druk bezocht. Er waren weer allerlei dingen te zien en te doen, zoals houtbewerking en boogschieten.

gothicfantasyrijswijk2 - 2Op muzikaal gebied was de zondag toch het meest interessant. Het begon met Omnia, die ruim anderhalf uur speelden. Als je de komische vertoning van het soundchecken meetelt, ruim twee uur. De geluiden worden van komische commentaren voorzien door Sic, de man die alles kan: “Damn, this place sounds like a bathroom”. Tussendoor wordt er ook flink gevloekt op de geluidsman die zich niet heeft voorbereid.

gothicfantasyrijswijk2 - 3

Met bekende nummers als ‘Etrezomp-ni Kelted’ en ondersteund door contactjongleur Kelvin Kalvus, zorgen ze voor een hoop spektakel. Met kristallen bollen speelt hij een indrukwekkend en magisch spel, dat vele mensen sprakeloos achterlaat. Er wordt continu gewisseld van instrumenten (Ierse harp, hurdy-gurdy of de bodhran, allemaal Keltische instrumenten). Door deze wisseling blijft het geheel interessant, ondanks dat veel mensen claimen in slaap te vallen van folk muziek. Omnia is daarom naar mijn mening een aanrader voor diegenen die nog niet thuis zijn in dit genre.

gothicfantasyrijswijk2 - 4

Na Omnia was het aan Galanor om hun kunsten te vertonen. De soundcheck verliep wederom niet vlekkeloos. Toen de band te laat begon, had de tijdelijke zangeres Myrthe van Beest direct problemen met haar microfoon. Ook stond het geheel niet goed afgestemd, met als resultaat dat de zangeres niet te horen was. Erg veel goeds doet dat niet voor de muziek.

gothicfantasyrijswijk2 - 5

Wie hier dus voor de muziek komt, kan bedrogen uitkomen. Bij de folk bands (Fling en Omnia) viel het allemaal nog mee, maar de metalbands hadden meer te lijden onder de prestaties van de geluidsman. De markt is wel erg divers, dus als je van mode houdt of juist van manga-prul; hier moet je zijn.

gothicfantasyrijswijk2 - 6

Je kunt geen reactie achterlaten.