Acda en de Munnik – Jouw Leven Lang Bij Mij

Door Jeffrey Zweep 12 november 2009 Reacties staat uit voor Acda en de Munnik – Jouw Leven Lang Bij Mij

Marco Borsato en Guus Meeuwis worden gezien als grote Nederlandstalige artiesten. Tuurlijk, ze verkopen veel platen, maar om nou ook te zeggen dat het goed is? Voor echt goede Nederlandstalige popmuziek kunnen we beter overschakelen naar Acda en de Munnik. Humoristisch geschreven, pakkend en fijn luisterbaar. Tenminste, dat wat we van ze kennen. Het duo kom nu met een nieuwe plaat, Jouw Leven Lang Bij Mij.
De orkestrale intro van de plaat zet de luisteraar even op het verkeerde been, maar de medewerking van het Metropole Orkest geeft wel gelijk een extra dimensie aan de plaat. De liedjes zijn van hoog niveau, vooral muzikaal. Tekstueel kan het soms wat simpel overkomen, maar Thomas Acda komt wel met rake teksten aanzetten.

Teksten die soms zelfs verwijzen naar andere artiesten, zoals naar Bl?f en Daniel Lohues in Alleen Maar Hier. Niet alles hoeft zo kunstzinnig als Spinvis of cheesy als Marco, Acda en de Munnik komen vooral veel ‘echter’ over. Straight to the point en niet spelend met andermans teksten weten ze de luisteraar te bereiken.

Zowel up-tempo als down-tempo weten ze de luisteraar te boeien, echter is ‘Ezra’ een nummer wat de plank misslaat. Te traag en net iets te zeurderig gezongen door Paul de Munnik. Gelukkig is dit de enige misser en weten Acda en de Munnik andermaal weer een leuke plaat af te leveren.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.