Rammstein – Liebe Ist Fur Alle Da

Door Gastschrijver 12 november 2009 Reacties staat uit voor Rammstein – Liebe Ist Fur Alle Da

Sex sells, moeten de mannen van Rammstein gedacht hebben. Al weken hoor ik de schokkende reacties om me heen over de clip van hun nieuwe single ‘Pussy’, afkomstig van het album Liebe ist fur alle da. Het enige wat ik kon denken toen ik de clip zag was; ‘Typisch Rammstein’. De mannen van Rammstein zijn nooit vies geweest van een beetje shockeren en hoe kun je dat beter doen dan met een gezonde portie seks?

In interviews gaven de heren al eerder aan dat Liebe ist fur alle da het laatste album zou gaan worden. Gitarist Richard Kruspe vertelde zelfs dat hij zo snel mogelijk met het album klaar wilde zijn, als hij er maar van af was.

Lichtelijk bevooroordeeld begon ik hierdoor met luisteren naar de nieuwe plaat van Duitslands grootste metalband. Gelukkig weet Rammstein me al snel het tegendeel te bewijzen. Harde gitaren, orgelgeluiden, de stem van voorman Till Lindeman en de grappige teksten, Liebe Ist Fur Alle Da heeft de bekende ‘Rammstein-sound’ die we gewend zijn.

Naast de goede, harde nummers met als favorieten nummers als ‘Pussy’, ‘Fuhre Mich’ en ‘Mehr’ staan op dit nieuwe album ook een aantal zachtere nummers die zorgen voor een prettige afwisseling tussen al het muzikale geweld. Halverwege het album realiseer je je dat dit de laatste plaat van Rammstein is, en dat is jammer, want ik zeg ‘Mehr!’.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.