Rise Against, Thursday @ Philipshalle, Düsseldorf

Door Twan Scheffers en Minke de Haan 12 november 2009 Reacties staat uit voor Rise Against, Thursday @ Philipshalle, Düsseldorf

RiseAgainstLogo01Wanneer je een band leuk vindt, je over een auto beschikt en zo gek bent om een volle dag voor een concert uit te trekken, komen van eigens de road tripjes op gang. Vandaag rijden wij naar Düsseldorf, om kennis te maken met de Philipshalle en het wonderbaarlijke Duitse volk dat kinderlijke onschuld vertoont tijdens concerten waar wij in Nederland alleen maar stoer lopen te doen.Poison_the_Well_6Al voor de deur is het feest, liederen en bier vliegen door de lucht. Gelukkig voor de die hard fans gaan de deuren al iets eerder open. Het gebouw waarin zevenduizend mensen passen, was eerder nog totaal leeg toen wij met Poison The Well op de tribune zaten te praten. Wanneer deze band vervolgens opkomt staan er in de hal vijfduizend mensen te kijken naar een band die normaal speelt voor vijfhonderd mensen. Met als opener ‘Blotch’ en hierna een fijne mix van alle albums weten de mannen te overtuigen. Zelden is zanger Jeffrey Moreira zo goed bij stem als vanavond. Eindelijk horen we de fijne overgangen tussen hard en zacht, gewelddadig en gevoelig zoals deze op het album bedoeld zijn. Vanavond geen ‘Nerdy’ en geen ‘Artist Rendering On Me’. Iets dat misschien als ‘helaas’ kan worden bestempeld maar vandaag afbreuk had gedaan aan de opbouwende set van Poison The Well. Zekerste weten dat deze band vandaag wat zieltjes heeft gewonnen.

Waar je vervolgens in Nederland gewend bent om naar het rookhok te lopen en hier te stikken, pakken ze het in Duitsland iets anders aan. Gewoon buiten, onder een groot afdak, mag je een sigaretje roken. Wanneer je bij binnenkomst maar weer je gekregen ‘rookkaartje’ inlevert.Thursday_3Terug in de zaal springt Thursday net het podium op. Opener ‘The Otherside Of The Crash’ kan niet overtuigen, ook ‘Paris In Flames’ weet de Duitsers niet te ontroeren. De mensen in de zaal zijn duidelijk niet bekend met deze post hardcoreband en weten er geen raad mee. De fantastische meezingstukken in ‘Jet Black New Year’ en ‘Division Street’ vallen weg. Gelukkig heeft de band zelf genoeg energie om de aandacht vast te houden. Na technisch gerommel met de gitaar en microfoon krijgt de show wel een energieboost wanneer Tim van Rise Against het podium opkomt om ‘Resuscitation Of A Dead Man’ mee te zingen.

Setlist:
The Other Side Of The Crash / Over And Out (Of Control)
Paris In Flames
Understanding in a Car
Resuscitation of a Dead Man
Friends in the Armed Forces
Circuits of Fever
At This Velocity
Division Street
Jet Black New Year

Als één ding duidelijk is, is het wel dat iedereen hier voor Rise Against is gekomen. De shirtjes zijn bijna weggeroofd en iedereen is meteen te zien in zijn nieuwe aanwinst. Dat iedereen helemaal losgaat bij Rise Against bewijzen de kapotte barriers, waarna de show een twintigtal minuten wordt stilgelegd. Kennelijk konnen de numers ‘Drones’ en ‘The Good Left Undone’ de Duitse massa niet onberoerd laten. De uitvoering van de nummers mag dan matig zijn, het publiek gaat niet normaal los. De vloer is een lekkere pit en elk woord wordt meegezongen.Rise_Against_10Met vooral de nadruk op de laatste twee albums worden er toch nog wel enkele oudere nummers gespeeld. Met hits zoals ‘Savior’ en ‘Prayer Of The Refugee’ wordt het eerste deel afgesloten waarna Rise Against- beter gezegd Tim McIllrath, terugkomt met een akoestische gitaar om het kippenvelmakende nummer ‘Swing Life Away’ te spelen, gevolgd door het emotionele ‘Hero Of War’. Dat de Duitsers alles geven wordt beloond met ‘Give It All’ en met ‘Ready To Fall’ geeft de band nog één mogelijkheid om los te gaan. Rise Against verbaasde, speelde kwalitatief niet best, maar wat een show en wat een uitzinnig publiek.

Setlist:
Collapse ( Post- Amerika )
State Of The Union
Re-Education ( Through Labor )
Paper Wings
Long Forgotten Sons
The Good Left Undone
Chamer The Cartridge
Drones
The Dirt Whispered
Audience Of One
Blood To Bleed
Savior
Survive
Blood-Red White & Blue
Prayer Of The Refugee
Swing Life Away
Hero Of War
Give It All
Ready To Fall

Je kunt geen reactie achterlaten.