Suicidal Angels – Sanctify The Darkness

Door Ben van Kempen 13 november 2009 Reacties staat uit voor Suicidal Angels – Sanctify The Darkness

De oplettende lezer zag het misschien al aankomen nadat er al twee keer naar dit album is gehint: het album Sanctify The Darkness van de Griekse thrash metal band Suicidal Angels is een feit. Dus, liefhebbers van traditionele thrash metal opgelet, want Sanctify The Darkness blijkt inderdaad een rauw, energiek album. Het wint niet de originaliteitsprijs, maar daarmee is gelukkig nog niet alles gezegd.

De Griekse metalwereld mag trots op de Suicidal Angels zijn. Natuurlijk, echt groot is de band nog niet – niet zoals Rotting Christ dat is geworden bijvoorbeeld – maar de heren zouden wel eens de heropleving van de thrash metal nog een extra zetje kunnen geven nu de band het oog van het publiek heeft door het winnen van de Rock The Nation Award 2009. Na gekozen te worden uit ongeveer 1200 inzendingen, kon het al opgenomen Sanctify The Darkness dan eindelijk het daglicht zien. Elf snelle, heetgebakerde nummers zijn het resultaat, waarop in rap tempo en met een venijnig randje onderwerpen als leugens, duisternis en gruweldaden langskomen – maar het onderwerp wat het meeste aanbod komt en met een ongelofelijke passie is het slechte van het Christendom, aangezien een groot gedeelte van de nummers hier in elk geval over gaan.

Het is met strakke precisie dat nummer na nummer langskomt. Neem bijvoorbeeld opener ‘Bloodthirsty’, wat met scherpe halen en strak drumwerk een heerlijk begin van een album laat horen. De muziek van rebellie en agressie komt goed over door de snelle, opsommerige en scanderende zang. Nergens wordt een rem gezet op de muziek, maar desondanks komt elk nummer wel weer uniek over en dat zegt misschien al genoeg over de kwaliteit van deze Griekse thrashers. Luister naar ‘Apokathilosis’, waar tevens een clip voor is gemaakt, en de briljant simpele en aantrekkelijke riffs zullen je zonder twijfel doen denken aan waar metal: vrijheid en energie.

Suicidal Angels – Apokathilosis (YouTube)

Het album in zijn geheel is misschien net wat te eenzijdig, maar het is maar een klein gemis door de opstapeling van kwaliteit wat betreft energiek spel, passie en gerichte agressie. Het ritmische, dreunende intro van ‘Atheist’ voegt niet zo veel toe op een album die al zo vol staat met dergelijke trucjes, maar niemand die daarom maalt – zo lang duurt het album ook weer niet dat die herhaling stoort. Suicidal Angels heeft met Sanctify The Darkness een uiterst energiek old-school thrash metal album neergezet die de moeite waard is, zelfs nu er al genoeg goede thrash metal rondloopt sinds de heropkomst van de thrash metal.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.