The Sounds – Crossing The Rubicon

Door Marcel Kamphuis 13 november 2009 Reacties staat uit voor The Sounds – Crossing The Rubicon

The Sounds heeft een nieuw album. De carrière van de Zweedse band gaat in Nederland helaas niet geheel op rolletjes, maar het derde album gaat hier hopelijk verandering in aanbrengen. De synthpopgroep maakt supercatchy en dansbare indiepop en scoorde twee jaar geleden een indiediscohit met ‘Tony The Beat’. het nieuwste kindje heet Crossing the Rubicon en bevat twaalf nummers.

De veertig minuten aan muziek staat vol met invloeden vanuit de punk en synth-pop, alles voorzien met de opvallende stem van Maja Ivarsson. De 29-jarige is een waar beest op het podium en bewees dit eerder op een Rock Am Ring, Roskilde en Pukkelpop. Volgens veel is ze vooral te vergelijken met Deborah Harry, de frontvrouw van het Amerikaanse Blondie.

Opvallend is dat de plaat meteen begint met ‘No One Sleeps When I’m Awake’, de eerste single. Een nummer ge?nspireerd door een oneliner van The Rolling Stones-lid Ronnie Woods, destijds uitgesproken over mede gitarist Keith Richards. Wat samen met de tweede single ‘Beatbox’ enorm feestelijk is. Vergelijkbaar met de gezellige muziek van CSS. Verschieten ze meteen al het kruid? Hoewel het album volstaat met feestnummers en hippe deuntjes, zijn deze twee wel degelijk de uitschieters.

Het meest opvallende nummers is toch ‘Goodnight Freedy’. De heren en dame besloten om de plaat heel rustig en instrumenteel te eindigen. Bijna als een slaapliedje. Dit geeft een gek contrast, maar is een leuke toevoeging. Over het geheel is Crossing the Rubicon iets te netjes. Het klinkt alsof Maja en haar mannen zich net niet genoeg hebben ingezet. Jammer, want vooral op het podium blijkt The Sounds geen grenzen te kennen.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.