London Burning @ Atak, Enschede

Door Jeffrey Zweep 14 november 2009 Reacties staat uit voor London Burning @ Atak, Enschede

lburningWaarschijnlijk zag je hem al staan, de prijsvraag voor London Burning II. Vorig jaar werd de tour twee maal gehouden, ditmaal is er een extra datum bijgekomen. Uiteraard zijn wij er zelf ook bij, vanavond, bij de kick-off in de Atak te Enschede.

Na wat gerommel in het speelschema, want van This Boy Will Drown en Bury Tomorrow ontbreekt ieder spoor, is het Sacred Mother Tongue die de avond mag openen voor een vrij lege Saxion Zaal. Een band die zijn draai nog moet vinden. De gitaartunes en basgrooves zijn redelijk te behappen, maar het stemgeluid is helaas om te huilen. Vlug door naar de volgende act dus.

Helaas brengt My Passion het niveau niet omhoog, deze gelikte emo aandoende band is ronduit dramatisch. De drie Duitse meisjes vooraan vinden deze gemaakte band helemaal geweldig, elk ander publiek verlaat langzaam maar zeker de zaal. Hierna is het de beurt aan Fei Comodo om het podium te betreden, dit vijftal doet in elk geval nog de moeite om serieus over te komen. Het vijftal komt echter niet verder dan het label ‘redelijk’, omdat de muziek nog te vaak te standaard overkomt.

Inmiddels zijn de leden van This Boy Will Drown en Bury Tomorrow druk bezig om hun merch stand op te bouwen, helaas kunnen we geen speeltijd oppikken van deze acts waar toch veel van verwacht werd. Het weinige publiek staat echter allemaal al vooraan als de zes mannen van Devil Sold His Soul hun opwachting maken.

De band blaast met materiaal van vorige plaat A Fragile Hope al het voorgaande omver, nummers als ‘As The Storm Unfolds’ en ‘The Starting’ gaan door merg en been. Een oudje van Darkness Prefails ontbreekt niet, al kan dit nummer op minder herkenning rekenen. Om alle spreekwoordelijke registers open te trekken, laat de band ook nog een track horen van hun nieuwste langspeler. Nog rauwer en nog meer in your face, dat is de beste term om dit nummer te omschrijven. Devil Sold His Soul, hou die naam in de gaten!

Je kunt geen reactie achterlaten.