Skarhead – Drugs, Music and Sex

Door Niels de Bruijn 15 november 2009 Reacties staat uit voor Skarhead – Drugs, Music and Sex

We hebben er een hele tijd op moeten wachten maar er komt eindelijk nieuw materiaal van Skarhead, de New York hardcoregroep van bad boy Danny Diablo die de meesten zullen kennen van zijn samenwerking met Jamey Jasta onder de naam Icepick. Drugs, Music and Sex bevat dertien eigen nummers.Typisch een album dat net iets te lang duurt, en hoewel niet alle nummers even lang duren is dertien toch teveel. Er staan helaas een paar fillers op dit album en soms wordt er spul tussen de nummers of in een nummer zelf gestopt op de lengte kunstmatig op te krikken. Een lichte tegenvaller.

Wat niet tegenvalt zijn de rest van de nummers. Het tempo is hoog en de street attitude spat ervan af. Qua teksten zit het dicht bij een Wisdom in Chains of Blood for Blood, niet te moeilijk zodat iedereen het snapt en kan meebrullen maar zonder daarbij effectiviteit te verliezen. Originaliteit is op dit album niet of nauwelijks te bekennen maar echt storend werkt dat nergens, daarvoor blaast Diablo met zijn band te hard door.

Om het feest compleet te maken is er een ‘Wie is Het?’ spelvariant toegevoegd. Er staan een hoop coole gastbijdragen uit de NYHC-scene op, teveel op hier op te noemen. Maar het brengt wel de broodnodige variatie aan en pakt vaak erg goed uit. Af en toe wordt er ook lekker gescratcht om het hiphop element wat sterker naar voren te laten komen en is het ene nummer wat meer hardcore of wat sneller dan zijn tragere of hiphop tegenhanger. De productie is goed gedaan en past bij de sfeer van het album.

Danny Diablo en zijn maten hebben er een dik feest van gemaakt. Als je door de tough guy bullshit heenkijkt en het gebrek aan vernieuwing voor lief neemt kan je genieten van een gevarieerd album dat lekker doorstampt.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.