Milow @ 013, Tilburg

Door Twan Scheffers en Gastschrijver 16 november 2009 Reacties staat uit voor Milow @ 013, Tilburg

Nadat het vandaag al de gehele dag regenachtig is geweest gaan we lekker naar de 013 om de grauwe, grijze aankomende dagen even te vergeten. Onder het muzikale genot van Milow moet dit toch wel te doen zijn. Hopelijk speelt hij wel pakkend, want ook Milow schijnt volgens de radio ziek te zijn. Niet vreemd, half Nederland is ziek. Zo ook onze fotograaf en vele bezoekers. De kaartjes zijn buiten bijna gratis af te halen. Sommige mensen profiteren hier van en gaan voor een schaamteloos bedrag van 5,- euro zich lekker opwarmen binnen.

Het is wel even schrikken wanneer blijkt dat de muntjes weer een kwartje duurder zijn dan vorige week. Twee euro en een kwartje betaal je voortaan voor een biertje in de 013. Even afkoelen in de te volle en oververhitte 013 kostte dus iets meer dan eerst. Jammer genoeg deed ook de airco niet echt voelbaar werk en zijn we al doorweekt wanneer Milow het podium betreedt.Wanneer hij ten tonele verschijnt met een akoestische gitaar, een achtergrondzangeres met een tamboerijn en een gitarist klinkt er een oorverdovend gejuich, geschreeuw en applaus. De vervormde tekst in ‘This City’: “Tilburg Is On My Side Tonight”, doet hier nog een schep bovenop. Met ‘The Ride’ weet hij de aandacht te grijpen, en met onder andere ‘Canada’ en ‘One Of It’ weet hij deze aandacht vast te houden. Helaas zakt de aandacht wel weg na een flink half uur rustigere gitaarmuziek.

Ook al wordt Jonathan Vandenbroeck bijgestaand door een vijfkoppige band, de kracht van de nummers ligt in de rustigheid. De rustigheid die veel mensen niet verwachten kijkende naar zijn pakkende refreintjes in de hits van Milow. Het is dan ook een verademing wanneer ‘You Don’t Know’ net op tijd komt om de losrakende aandacht vast te grijpen. Hierna is het voor de meeste mensen wachten op dé cover van 2008 ‘Ayo Technology’. Tot vervelens toe wordt dit nummer gerekt met gitaarpassages, zangpassages en een lichtshow die de rest van de show onopgemerkt is gebleven.Het podium wordt verlaten, maar Milow keert natuurlijk terug. Het moge niet baten dat veel mensen zich al naar de uitgang begeven. Ook al speelt Milow fantastisch, vijf kwartier zoetsappige gitaarliedjes zonder show elementen is iets te veel van het goeie. Iedereen is wel opgewarmd, heeft een avond droog binnen gestaan en heeft artiest in de 013 gezien die deze zaal ontgroeid is. De volgende keer gaat Milow vast een gooi doen naar de Heineken Music Hall, hopelijk met iets meer spektakel, want, de na een tijdje eentonige wordende muziek, moet nog te veel de show dragen.

Foto’s door Erik Luyten

Je kunt geen reactie achterlaten.