Andrew Bird @ Melkweg, Amsterdam

Door Minke de Haan 18 november 2009 Reacties staat uit voor Andrew Bird @ Melkweg, Amsterdam

andrewbird avatarDe Amerikaanse multi-instrumentalist Andrew Bird lijkt wel geen genoeg te krijgen van Nederland. Na dit jaar nog een uitverkochte Paradiso te hebben bespeeld en een show in de Watt, staat de beste man vanavond in de Rabozaal van de Melkweg. Dit keer zonder band, wat voor hoge verwachtingen zorgt. Maar voordat de muzikant het podium opkomt worden we eerst opgewarmd door Jesca Hoop, een Amerikaanse singer-songwriter.

JescaHoop_2Nadat we zijn opgewarmd en iedereen even een drankje of meer kon halen, betreed de hoofdact het podium. Omringd door allerlei instrumenten begint hij zijn show. Zoals elk genie is ook Andrew een beetje gek. Hij speelt nummers in allereerste versies, improviserend en speelt zelfs een eigen versie van ‘Capital I’ van Sesamstraat. Meneer Bird komt zeker verstrooid over maar dat lijkt het publiek niet erg te vinden. Zelfs als blijkt dat de songwriter de melodie is vergeten van ‘Anonanimal’ wordt er geholpen hem te herinneren. Hij is er erg dankbaar voor en vindt het erg ‘gezellig’ in de Rabozaal.

AndrewBird_1

Geheel alleen staat Andrew Bird ook weer niet. Zo haalt hij Jesca Hoop een aantal keer terug het podium op om mee te zingen en wordt hij een paar keer begeleidt op de piano. De op zijn sokken spelende muzikant speelt een dik uur vol met veel variatie tussen oud en nieuw. Toch blijven de echte meezingers/fluiters uit. ‘A Nervous Tic Motion of the Head to the Left’ hoort dit keer niet op de setlist thuis, wat het stiekem wel weer leuk maakt. Een cliché optreden geeft Andrew Bird zeker niet.

AndrewBird_8Maar aan een leuke avond komt ook een eind. Na een kleine toegift neemt het talent afscheid. Andrew Bird voldeed zeker aan de verwachtingen, en de verstrooidheid van zo’n getalenteerde muzikant hoort daar bij. Het was een volmaakte avond en zo gaat een goed gevulde zaal met een goed gevoel weer naar huis.

Je kunt geen reactie achterlaten.