Promo – Boombox Op Duizend

Door Jasper Wijker 18 november 2009 Reacties staat uit voor Promo – Boombox Op Duizend

De hardcore dj Promo heeft in samenwerking met TopNotch een EP uitgebracht. Boombox Op Duizend, de EP brengt een mix tussen hiphop en hardcore. Het resultaat konden we eerder al vinden op de EP die na de TopNotch avond begin oktober (gratis) verkrijgbaar was. Daar was ‘Hakkemdoordemidde’ namelijk al op te vinden. Nu de aparte EP een feit lijkt te zijn, kan ik ook mijn oordeel vellen.

Vroeger hield ik altijd van hardcore, nu hou ik van hiphop. Het lijkt een ultieme combinatie en in een bepaald opzicht is dat ook zeker zo. Bijvoorbeeld het nummer ‘Iemand Anders’ met Sef klinkt erg als hardcore met hiphop invloeden. Wat de EP mist is de snelle bas waar hardcore om bekend staat. Hakken op de nummers van deze EP is dan ook onmogelijk.

Natuurlijk is het nog een project dat in de kinderschoenen staat. En als ik mijn collega, die ik afgelopen zaterdag sprak, moet geloven, dan staan de beste nummers niet op deze EP. Die schijnen op het echte album te komen dat na de jaarwisseling uitgegeven gaat worden. Als dat album een snellere en hardere bas bevat dan komt die cd dichterbij hardcore. Op dit moment lijkt het vooral hiphop met een lugubere beat die gemaakt is door een hardcore dj.

Helaas moet ik dus melden dat het project nog niet op en top is. Nummers als ‘Pille In Je Bek’ waar Willy,een echte boer, zich op laat horen, heeft veel potentie wat betreft een goed hardcore nummer, maar laat deze kans finaal liggen. Voorlopig wacht ik nog even af en ga ik uitkijken naar het echte album…

Buiten Willy en Sef zijn ook: Flinke Namen en Aux Raus op de EP aanwezig.

Score: ★★☆☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.