Mark Knopfler – Get Lucky

Door Jeffrey Zweep 19 november 2009 Reacties staat uit voor Mark Knopfler – Get Lucky

Oude rot Mark Knopfler is nog steeds een actief artiest. Twee jaar na z’n vorige plaat Kill to Get Crimsom is daar dan nu eindelijk weer een eigen nieuwe plaat. Na een aantal samenwerkingen komt de voormalig zanger van Dire Straits nu met Get Lucky. Dat de man nog steeds populair is, bewijst de kaartverkoop voor de twee shows in de Amsterdamse HMH.

Ook op deze plaat laat Knopfler zich van verschillende kanten zien. Opener ‘Border Reiver’ is erg folky en daarna gaat het tempo naar beneden. ‘Before Gas and TV’ houdt zich wat meer in het midden, het nummer is zowel down-tempo als folky. Zo kabbelt het eerste gedeelte van de plaat nogal traag voort, eigenlijk iets te traag voor deze tijd.

De tweede helft van de plaat is gelukkig ietwat opgewekter, halfway-point ‘Cleaning My Gun’ heeft zelfs een lekkere ouderwetse Mark Knopfler-gitaarlijn. De melodie?n op deze tweede helft zijn niet alleen vrolijker, het luistert ook een stuk fijner weg. De tittle-track klinkt redelijk folky, maar het gaat echter niet van harte: Mark Knopfler wordt oud.

Na de veelbelovende opening zakt niet alleen het muzikale tempo, ook de kwaliteit en luisterplezier gaan naar beneden. Door het trage tempo welke vanaf ‘Hard Shoulder’ ingezet wordt, ben je als luisteraar geneigd om de plaat af te zetten. Af en toe veert de plaat op, maar helaas kunnen we niet zeggen dat er pareltjes te vinden zijn. De liefhebber van de down-tempo Knopfler zit hier goed, maar degene die hem herinnerd van het opgewekte spel van Dire Straits moet inzien dat dit nu echt verleden tijd is.

Score: ★★☆☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.