Skunk Anansie – Smashes & Trashes

Door Lieneke Voerman 19 november 2009 Reacties staat uit voor Skunk Anansie – Smashes & Trashes

Ze zijn weer terug! Dachten we in 2001 nog even dat we ze voorgoed kwijt waren, in 2009 is Skunk Anansie de studio’s weer ingedoken! Er komt een album vol met nieuwe tracks aan, waarschijnlijk wordt deze halverwege 2010 uitgebracht. Om iedereen nog even te herinneren aan het succes van de band ligt het greatest hits album Smashes & Trashes nu in de winkel.

Het album begint net als Post Orgasmic Chill met het sterke nummer ‘Charlie Big Potato’. Het feest der herkenning begint dan ook zodra je de cd aanzet. Iedereen die Skunk Anansie als jeugdhelden ziet wordt met grote hits als ‘Hedonism’, ‘Brazen (Weep)’ en ‘Weak’ weer even meegenomen terug in de tijd. Over eerdere hits hoeven we het niet lang te hebben. Deze staan als een huis, vooral door de krachtige zang van leadzangeres Skin.

Behalve twaalf nummers die veel mensen woord voor woord kunnen meezingen, staan er ook drie nieuwe nummers op de plaat. De eerste hiervan is ‘Tear The Place Up’, een hard, stevig nummer met veel energie. Ook de nieuwe single ‘Because Of You’ is op dit album te vinden. Deze is een prima opvolger van de voorgaande singles; sterke lyrics goed gezongen en qua stijl en vooral kwaliteit verschilt het niet veel van het eerdere werk. Als derde nieuwe track is er ‘Squander’, een gevoelige ballad die iets meer poppy klinkt dan we gewend zijn. Er zit weinig variatie in en dit maakt het tot de minste van de drie nieuwe nummers.

Het is waarschijnlijk een slimme zet geweest om Smashes & Trashes uit te brengen voor met een heel nieuw album te komen. Het is alles behalve vervelend om de oude tracks nog eens terug te luisteren. De nieuwe tracks zijn hierbij een goede toevoeging. Nu ons geheugen weer even is opgefrist is het wachten op het nieuwe studioalbum.

Score: ★★★½☆

Je kunt geen reactie achterlaten.