Thick As Blood – Embrace

Door Twan Scheffers 19 november 2009 Reacties staat uit voor Thick As Blood – Embrace

Thick As Blood was al geen onbekende meer in de lompe- beatdown- hardcorescene. Met Moment Of Truth als debuut pakten ze al een paar fijne tours mee. Eerder dit jaar kwam het vervolg uit die de titel Embrace meekreeg. Gezien het feit deze band op Groezrock staat, gaat ook deze band in ons Groezrock 2010 archief. Dus wil je kennis maken met de bands die op Groezrock staan, houd het ‘Groezrock 2010’ logo in de gaten.

Dat deze band in Meerhout mag verschijnen zal te maken hebben met hun hardheid. Originaliteit is niet meer te vinden in dit genre, dus proberen ze dit ook wijselijk niet. De onverstaanbare intro van ‘Yesterday’ bouwt nog enigszins de spanning op om daarna gewoon tien nummers lang door te gaan na de eerst uitbarsting.

Moshcore ala Emmure, two-steps ala Terror en aggressiviteit ala The Arcadia Strain. Mocht je hiervan houden, dwaal dan even bij Thick As Blood binnen op Groezrock. Gegarandeerd een harde show.

Om nu tot april deze cd te luisteren? Nee, daarvoor is de cd niet boeiend genoeg en valt het te veel in herhaling. Alleen het laatste nummer weet nog even de aandacht te trekken. Een lompe core cover van ’99 Problems’ van Jay-Z met een paar AC/DC riffs er doorheen, maar die wordt waarschijnlijk toch niet live gespeeld?

Score: ★★½☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.