Oceansize @ Vera, Groningen

Door Jeffrey Zweep 20 november 2009 Reacties staat uit voor Oceansize @ Vera, Groningen

De Mancunians van Oceansize kwamen onlangs met een nieuwe EP en een boxset met live uitvoerigen van alle drie de studioplaten. Het vijftal is bezig met een nieuwe plaat, onopgenomen nummers hiervan kunnen heel mooi tijdens de nieuwe tour getest worden. Daarom doet de band onder andere twee keer Nederland aan en staat ze vanavond in de Groningse Vera.

Uit Harlow komen de vijf mannen van The Worldonfire, de support-act bij de gehele tour, om de avond te openen. De muziek klinkt net wat te hard voor de zwakke vocals en muzikaal is het allemaal zeer voorspelbaar. Het klinkt allemaal op een geforceerde manier te simpel, alsof de mannen hun draai nog moeten vinden. Alsof ze de echte muzikale richting nog moeten vinden. Af en toe klinkt het als een ondermaatse progressievere versie van Hopesfall, maar het is het allemaal net niet. Niet dat het zo bizar slecht is, maar het kan gewoonweg wat spannender.

Het was gelijk al redelijk vol, maar als het dan echt tijd is voor Oceansize staat de zaal toch flink vol. Vanavond is het alweer de derde keer voor de mannen dat ze de Vera aandoen en frontman Mike Vennart laat zelfs ontvallen dit een van de beste zalen te vinden. De mannen trappen af met een nummer van het nieuwe Home & Minor EP, een nummer welke tegen de verwachtingen in goed ontvangen worden. Dit omdat de reacties op de EP nogal verdeeld waren.

Het geluid staat zeer strak afgesteld, iets wat de bandleden zichtbaar deugd doet. Vennart bedankt meerdere malen het publiek op z’n eigen manier en kan genieten van de respons die hij hierop krijgt. Het publiek kan genieten van vooral een gevari?erde setlist, het vijftal gaat elke plaat bij langs en blikt zelfs even vooruit, met maar liefst vier nieuwe nummers. Effloresce komt er helaas wel heel karig vanaf, alleen ‘Massive Bereavement’ horen we langskomen.

De band weet het toegestroomde publiek te overtuigen, maar weet niet iedereen te imponeren. Gelukkigerwijs kakt de set niet in, maar weet de band, gesteund door het goede geluid de vaart erin te houden, zelfs bij de wat meer ingetogen nummers. Vennart straalt uit dat hij er plezier in heeft om in de Vera te spelen vanavond, hij kijkt vrolijker dan dat we gewend zijn. Drie keer Groningen is echter nog lang geen scheepsrecht, op naar de vierde show in het hoge noorden!

Je kunt geen reactie achterlaten.