The Sounds @ Melkweg, Amsterdam

the soundsZe zijn nog maar net terug van een tour door de Verenigde Staten of ze staan alweer in de Europese zalen. We hebben het over de Zweedse new wave formatie The Sounds. Vanavond staan ze in de Oude Zaal van de Melkweg. Hoewel Matt & Kim op meerdere data gepland stonden als voorprogramma zijn ze het in de Melkweg niet meer. Als vervanger staat MFMB de planken op te warmen.

Iedereen zit met spanning te wachten tot frontvrouw Maja Ivarsson en haar mannen opkomen. En als ze dat eindelijk doen barst het los in de zaal. The Sounds hebben eigenlijk helemaal geen opwarmer nodig. Beginnend met ‘Crossing The Rubicon’ van het gelijknamige nieuwe album spat de energie al van het podium af, en dat slaat vooral over op het publiek wanneer ze ‘Queen Of Apology’ er achteraan gooien. De band is erg goed in vorm. Het is wel eens anders geweest, maar zangeres Maja is goed bij stem en speelt vooral drummer Fredrik Nilsson erg strak. Ze weten iedereen aan het dansen te krijgen, van voor naar achteren. Ook wordt er luid mee gezongen en brengt dit nog meer enthousiasme te weeg bij de band. ‘Painted By Numbers’, ‘Living In America’, ‘Rock’n’Roll’ en ‘Ego’ komen allemaal langs en als toegift krijgen we nog ‘Tony The Beat’ voor de kiezen.

The_Sounds_2