The Temper Trap @ Desmet Studio’s, Amsterdam

desmetHet is donderdagavond en weer tijd voor een avondje 3voor12 in Desmet Studio’s. Er staan maar liefst drie bands op het programma en het Nederlandse Suimasen geeft de aftrap, na zeven jaar weggeweest te zijn van de podia.

De muziek die het gezelschap maakt valt te omschrijven als dromerige, softe rock. Hoewel goed uitgevoerd kan het ons niet bekoren en besluiten we vanuit het café mee te kijken op de schermen (alles wordt inmiddels opgenomen) onder het genot van een drankje.

Het wachten duurt lang, maar dan heb je ook wat. “Good evening”, zo begint zanger Dougy Mandagi. Als het even stil blijft wordt dit opgevolgd door een “No, not a good evening? Sorry” Slechts drie man zijn afgereisd naar Desmet Studio’s en het blijkt dat The Temper Trap een akoestische set van vier nummers weggeeft.

thetempertrap02

Na ‘Fader’ en ‘Sweet Disposition’ is het tijd voor ‘Science of Fear’, waarschijnlijk een van de bekendste nummers van de Australische band. Toen The Temper Trap als voorprogramma van Silversun Pickups in de Melkweg stond was ik al aangenaam verrast, maar ook live is alles in kannen en kruiken. Dougy’s stem is breekbaar en dynamisch tegelijk en misschien nog wel beter dan op plaat.

Er wordt afgesloten met ‘Dancing in the Dark’ van Bruce Springsteen, waarna het podium verlaten wordt. In december staat het collectief als headliner in de Melkweg, die show is inmiddels al uitverkocht.

Het is elf uur en er zijn al wat mensen weg omdat er nog naar huis gereisd moet worden, toch maakt dit The Hickey Underworld niks uit. De Belgische band staat dit weekend ook op London Calling en geeft hier alvast een voorproefje. Voor ons is het na een aantal stevige nummers tijd om te gaan, maar we hebben gelukkig een aantal foto’s!

thehickeyunderworld03