Asking Alexandria – Stand Up And Scream

Deze jongetjes zijn lekker aan de weg aan het timmeren. Een tour met Bring Me The Horizon bracht ze onder de aandacht bij de Groezrockorganisatie et voilà, ze staan op Groezrock 2010. Maar waarom dan? Zo’n onbekend bandje waar bijna niemand van heeft gehoord. Kennelijk omdat hun album Stand Up And Scream goed te pruimen is en ze aan alle eisen voldoen als sceneband. Asking Alexandria geeft je:

1. Idioot lange titels voor de nummers die, of veel te cryptisch zijn, of serieus echt nergens opslaan. ‘If You Can’t Rise Two Horses At Once… You Should Get Out Of The Circus’, snap jij hem?

2. Zie er uit als Bring Me The Horizon. Gladde haartjes naar de zijkant, strak hippe flikker shirtjes met markeerstiftenachtige kleuren en wederom achterlijke teksten als print. Je hebt genoeg tattoos op je lijf om verbannen te worden van een naaktstrand.

3. Je zit als band op MySpace, Twitter, Facebook, waar je fans veel <3 en PC4PC geeft. Zo je marketing is ook gepiept.

4. Gooi er wat electro doorheen, anders wordt het zo eentonig. ‘A Candlelit Dinner With Inamorta’ heeft uiterst vervelende bliepjes waardoor het nog een onsamenhangender geheel wordt, wie wilt er nu chaos in het rijtje van The Dillinger Escape Plan…

5. Natuurlijk heb je een opper-bruller en een homoachtige achtergrondzanger waar de variatie na drie nummers ook vanaf is. Maar je weet het toch te rekken tot een vol album. Oja, vergeet de ballad niet van de achtergrondzanger.

6. Je hebt natuurlijk genoeg two-step stukjes waar de old skool hardcore jongens blij van worden, genoeg beatdowns, genoeg blast beats voor de metal mensen en overdreven ingezette breakdowns voor de xhardcorex luitjes.

7. Laat merken dat je er lol in hebt. Gooi genoeg anekdotes door je muziek en de blije riedeltjes doen de rest.

Super plaat dus! Plus de tent op Groezrock gaat zeker gevuld zijn wanneer deze jongens- waarschijnlijk, openen.

Score: ★★★★☆