In Fear And Faith – Your World On Fire

Door Marcel Kamphuis 21 november 2009 Reacties staat uit voor In Fear And Faith – Your World On Fire

Vaak zijn bands allang bekend voor hun eerste langspeler, zo ook In Fear and Faith. Hierdoor krijgen ze steeds grotere producers (Andrew Wade), platenmaatschappijen (Rise Records) en samenwerkingen (ex-Chiodos’ Craig Owens en A Day To Remember-zanger Jeremy McKinnon) om zich te steunen. De mannen hadden al een mooie reeks aan EP’s uitgebracht en opvallend is dat ‘The Taste of Regret’ en ‘Live Love Die’ ook op het debuut staan, alswel ‘Gangsta’s Paradise’ van Coolio.

De oude(re) nummers zijn echter opnieuw opgenomen, dit omdat Scott Barnes ditmaal is aangewezen als zanger. En hoewel bandwisselingen vaak erg vervelend uitpakken, blijkt dit een erg goede keus. Het zestal deed namelijk reeds grote tours met Gwen Stacy, Emarosa VersaEmerge, A Skylit Drive, Dance Gavin Dance en Attack Attack!.

Met een opvallende cover als ‘Gangsta’s Paradise’ van Coolio op je schijfje, is dit eigenlijk hetgeen wat je het liefst wilt horen. En het blijkt niet tegen te vallen. Opvallend is dat het tempo niet is opgevoerd, maar dat het een rustige metalcore-versie is geworden. Met harde gitaren en synths. Een leuke toevoeging aan de overige tien nummers.

De muziek op Your World On Fire is prachtig gemixed en de samenwerkingen zijn om van te dromen. Zo ook de grote tours met de leuke namen, maar misschien dat het allemaal iets te snel gaat voor deze debutanten? Hopelijk kunnen ze het muzikantenleven een beetje aan en kunnen we nog vele jaren genieten van platen als deze.

Score: ★★★★☆

Je kunt geen reactie achterlaten.