Typhoon & New Cool Collective – Chocolade

Door Jasper Wijker 21 november 2009 Reacties staat uit voor Typhoon & New Cool Collective – Chocolade

Chocolade, het is naast een uitermate verslavende snoepsoort ook de titel van de EP die is ontstaan door de samenwerking van TopNotch Nederhop artiest Typhoon en de Jazz-Soul groep New Cool Collective. Het resultaat was eerder al te horen: live in 2007 in Paradiso te Amsterdam. Nadat Typhoon en New Cool Collective daar samen het podium betraden werd duidelijk dat de combinatie perfect klikt, en is er nagedacht over een EP.

Vrijdag 20 november is het album uitgekomen, zondag 22 november staan ze samen op het podium in de Melkweg om hun EP te presenteren. Ter gelegenheid van dit fenomeen ontving ik een luisterexemplaar. Voordat ik de cd in mijn laptop plaatste was ik al erg te spreken over Typhoon. Maar dit album heeft me versteld doen staan. Nummers als ‘Bumayé’ en ‘Brand Los’ komen op deze EP voorbij in een prachtig jazz jasje, en jasje dat de nummers goed staat.

Het album telt zeven nummers, van die zeven nummers zijn er drie live opgenomen. Tijdens deze live nummers kun je bijna letterlijk de klik tussen New Cool Collective en Typhoon horen. De live nummers klinken zo heerlijk dat ik mezelf betrapte een beetje kippenvel te krijgen.

Brand Los is tijdens de optredens van Typhoon eigenlijk altijd al een gangmaker geweest en wist in meerdere zalen het publiek geheel los te krijgen. Als je dit nummer live op deze EP hoort dan begrijp je precies waar ik het over heb, de energie van het nummer klinkt door de speakers en weet je over te halen om mee te dansen. Al zou dat natuurlijk raar zijn in een volle coupé naar huis, maar dat terzijde.

Deze EP van Typhoon en New Cool Collective is er één van topkwaliteit. De mix tussen Nederhop en Jazz/Soul is er één die zowel jonge mensen als oudere generaties aanspreekt, misschien wordt dit dan één van die cd’s die zowel jij als je zoon of vader gaaf vindt?

Score: ★★★★½

Je kunt geen reactie achterlaten.