Banner Pilot – Collapser

Door Niels de Bruijn 22 november 2009 Reacties staat uit voor Banner Pilot – Collapser

Banner Pilot is aan een enorme opmars bezig. Het vorige album ‘Resignation Day’ werd al met veel lofzang ontvangen, en inmiddels is de punkrockband uit Minneapolis dan ook opgepikt door Fat Wreck Chords en licht het album ‘Collapser’ in de schappen. Banner Pilot omschrijft zichzelf als “if Jawbreaker, The Lawrence Arms, and Alkaline Trio got in a knife fight and Jawbreaker won… but just barely.” Een lijstje referenties dat de verwachtingen hoog doet spannen…

De groep maakt melodieuze punkrock met pakkende refreinen en gitaardeuntjes die al na één keer luisteren blijven hangen. Oneerbiedig gezegd is Banner Pilot te typeren als een iets rauwere versie van Blink 182. Daarin zit meteen zowel de kracht als de zwakte van de band. De nummers zijn namelijk stuk voor stuk zeer toegankelijk en makkelijk in het gehoor liggend. Voor de echte punkliefhebber zit er daarmee echter weinig verrassends in ‘Collapser’. De plaat kent weinig afwisseling en zal voor velen toch iets te lief en te poppy zijn. De uitstekende productie en het prima artwork kunnen daar verder weinig aan veranderen.

(Jonge) liefhebbers van melodieuze poppunk zullen geen miskoop doen aan deze plaat, en het valt te verwachten dat Banner Pilot door hard te werken uiteindelijk een groot publiek zal kunnen bereiken. Ben je op zoek naar iets meer originaliteit en afwisseling, dan doet Banner Pilot toch al snel onder voor andere, betere bands in de Fat Wreck-catalogus (denk bijvoorbeeld aan Dillinger Four of Dead To Me). Wat ik ook al in mijn Strung Out-recensie schreef en een belangrijk argument is bij de aanschaf is de lage prijs die nieuwe Fat Wreck-albums hebben. Vijftien euro of iets minder zul je voor deze band moet neerleggen, en dat is voor een nieuw album een mooie prijs.

Score: ★★★☆☆

Je kunt geen reactie achterlaten.