Frank Turner – Poetry Of The Dead

Misschien herinner je het nog, of maak je het nog steeds mee: een kampvuurtje met een gitaar onder een wonderschone sterrenhemel. Uiteraard hevig meezingend met alle nummers die je kent. Frank Turner lijkt dit gevoel omgezet te hebben in een album, Poetry Of The Deed.

Zoals je misschien al geraden hebt hou ik van kampvuur muziek. En daarvoor ben ik bij Frank Turner aan het juiste adres. Al de teksten van Frank zijn in het Engels, echter zijn ze goed mee te zingen. Tevens lijken ze allemaal een soort boodschap of moraal te bevatten. Zo eindigt het nummer ‘Sons Of Liberty’ met de zin: “So if ever a man should ask you for your bussiness or your name, tell him he can go f*ck himself…” Dit is echter het enige nummer dat een concrete boodschap bevat. De andere nummers bevatten subtielere boodschappen, en op een minder grove toon. Al zul je direct begrijpen dat de laatste zin van ‘Sons Of Liberty’ een heerlijke zin is om samen mee te schreeuwen.

Het album rolt eigenlijk maar door en voordat je het weet ben je weer terug bij het eerste nummer: ‘Live Fast Die Old’. Het album houdt de gezellige sfeer zeer goed vast en daardoor blijft het album uitnodigen om opnieuw geluisterd te worden. En mocht je er ooit op uitgekeken zijn dan durf ik te wedden dat ook jij hem altijd wel eventjes uit de kast zult trekken als er visite is op een zomerse avond.

Helaas is het kampvuur seizoen net over, en komt het album eigenlijk als mosterd na de maaltijd. Maar ook bij de openhaard of met kaarsjes belooft dit album voor sfeer te zorgen. Ik weet in ieder geval wat ik uit de kast trek als ik de kaarsjes aansteek voor een gezellig avondje…

Score: ★★★★½